• audiologie
  • audiologie.png
  • audiologie2.png
Bachelor in de logopedie en de audiologie

Audiologie

Bachelor in de logopedie en de audiologie, afstudeerrichting audiolologie aan VIVES Noord

Als audioloog heb je een bijzondere interesse voor personen met gehoorverlies en evenwichtsstoornissen. Je meet geluid op en informeert mensen hierover. Je werkt vaak samen met een medisch team en je bent geboeid door technologie. Wil jij een verschil maken? Dan is audiologie de opleiding voor jou!

Audiologie is de tak van de gezondheidszorg die zich bezighoudt met de diagnostiek en revalidatie van gehoor- en evenwichtsproblemen bij kinderen, volwassen en ouderen. Ook het aanpassen van hoortoestellen en verstrekken van aanvullende hulpmiddelen behoren tot de kern van het beroep. Daarnaast word je als audioloog ook soms ingeschakeld in de industrie: denk maar aan het aanmeten van gehoorbescherming of het uitvoeren van geluidsmetingen.

De opleiding audiologie bij VIVES staat garant voor een innovatieve aanpak. Je leert aan de hand van praktijklessen in het gloednieuwe Zorglab, je loopt al vanaf het eerste jaar stage en je krijgt les van enthousiaste professionals uit het vak. Als audioloog werk je vaak in teamverband met andere zorgprofessionals, zoals logopedisten en psychologen. Daarom staat ook samenwerking centraal in onze opleiding. Daarboven kiest onze opleiding voor een persoonlijke aanpak en blijf je tijdens je volledige studietraject in nauw contact met je docenten en medestudenten.

Kies vanaf de tweede opleidingsfase voor het keuzepakket audiologie of behaal eerst je bachelordiploma logopedie en studeer vervolgens af als audioloog in slechts één bijkomend jaar. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.