• bordspel54.jpg

Zingeving en positieve communicatie stimuleren met behulp van spellen

Zingeving en positieve communicatie stimuleren met behulp van spellen aan VIVES Noord

In onze samenleving gaan steeds meer mensen op zoek naar zingeving... wat is de zin van mijn bestaan, hoe kan ik mij 'zinvol' maken, op welk een manier kan ik zinvolle relaties aangaan... Deze vraagstukken zijn niet eenvoudig te beantwoorden.

Goedgekozen spellen kunnen hierbij een meer dan waardevol (hulp) middel zijn! In deze sessie focussen we ons op het gebruik van spellen om 'zingeving' (in het algemeen) en 'positieve communicatie' in het bijzonder te stimuleren. Uit ons aanbod van meer dan 21.000 titels selecteren we verschillende spellen om enerzijds eerder inhoudelijk en anderzijds op een speelse manier rond deze onderwerpen te werken. Thema's die hierbij aan bod komen zijn: elkaar (echt) leren kennen, verbinding, in communicatie treden, samenwerken, kwaliteiten/krachten ...

Doelgroep

Leerkrachten levensbeschouwing, begeleiders, psychologen, leidinggevenden, inhoudelijk medewerkers... kortom iedereen die spel wilt gebruiken in het werken rond dit thema.

Doelstellingen

  • wat is de meerwaarde van spellen in het werken rond de thema's zingeving en positieve communicatie?
  • hoe kunnen spellen ingezet worden; waar moet je op letten bij het inzetten van deze (hulp)middelen?
  • welke concrete toepassingsmogelijkheden hebben spellen?

Methodiek

Voorstellen, uittesten en bespreken van een selectie gezelschapsspellen die bruikbaar zijn om te werken rond zingeving en die positieve communicatie stimuleren.

VIVES SpellenLab is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van 21 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.

Insurance and enrolment
Share on
Nieuwe workshop

vrijdag 29 oktober 2021, van 09:30 tot 12:30

55 euro - syllabus en drankje inbegrepen
Any questions?I'd love to help you!Jef Suykerbuykmail me