• soubry.png
Wetenschapscommunicatie - In the Mood for Food

Workshop Soubry

Project In the Mood for Food: workshop 3: Soubry aan VIVES Zuid

Van teelt en oogst, over opslag, reinigen en vermalen van de tarwe, tot productie en verpakken van deegwaren en bloem. Ook opslag en transport van de eindproducten wordt belicht, evenals alle kwaliteitscontroles.

In het eerste deel van de workshop bekijken we in het labo monsters van harde en zachte tarwe en van bloem en griesmeel : wat zijn de verschillen ? Met deze monsters doen de leerlingen dan zelf verschillende labo-analyses : drogestof bepaling, kleurmetingen, Falling Number, …

In het tweede deel wordt deeg gemaakt van bloem en griesmeel. We gebruiken natuurlijk ook gist en bekijken die onder de microscoop : ze zijn klein, maar dapper… We bakken dan de degen af en zien en proeven het verschil.

Het doel van deze workshop is om jongeren uit de 3de graad TSO en BSO voeding en verwante opleidingen een realistisch beeld te geven van werken in de voedingsindustrie, en de competenties die daarvoor nodig zijn.

Interactiviteit

De workshops vinden plaats in de goed uitgeruste labo’s en/of praktijk-lokalen voeding van VIVES campus Roeselare, waar we vooral de handen uit de mouwen steken, na een korte theoretische uitleg. De workshop start met een bedrijfsfilm.

Docent

Freddy Bekaert

Periode

1 volledige dag (9u-15u30)

Inschrijvingen

Maximum 16 leerlingen per workshop. Inschrijven kan vanaf 1 augustus 2020 per mail bij [email protected].

Insurance and enrolment
Share on
6 euro per leerling
Any questions?I'd love to help you!Freddy Bekaertmail me