• Landbouw Kalfje
  • Landbouw Maaiveld
  • landbouw2.png
  • varken.png
  • landbouwmech2.png
Bachelor in de agro- en biotechnologie

Landbouw

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting landbouw aan VIVES Zuid

Landbouw heeft een belangrijke plaats in het sociaal-economische en ecologische landschap van ons land. Landbouw is verantwoordelijk voor een groot deel van onze exportproductie. Ook al is maar een klein deel van onze beroepsbevolking in de landbouw actief, toch worden landbouwbedrijven steeds grootschaliger, technologischer en duurzamer. Uitdagingen op het gebied van milieu en energie worden bovendien steeds groter.

Door zijn ligging in het centrum van West-Vlaanderen, dé landbouwprovincie bij uitstek, kon VIVES zich de afgelopen jaren ontwikkelen tot een van de belangrijkste hogere onderwijsinstellingen op het gebied van landbouw van Vlaanderen. In de driejarige bacheloropleiding landbouw laten we je kennis maken met alle facetten van de sector, de nieuwste ontwikkelingen en trends en wetenschappelijke, technologische en economische innovaties die de landbouwbranche voorgoed aan het veranderen zijn.

Binnen de afstudeerrichting landbouw, kun je bij VIVES kiezen voor twee specialisaties. Ben jij gedreven door alles wat met veehouderij en landbouwteelten te maken heeft, kies dan voor landbouw algemeen. Heb je een passie voor tractoren, technische snufjes of machines? Verdiep je dan in de unieke specialisatie landbouwmechanisatie

Wil je graag meer weten? Neem dan een kijkje op de digitale infodag of boek je VIP-bezoek voor een persoonlijke rondleiding op de campus in Roeselare.

Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.