• hond.jpg
  • Dierenzorg Neushoorn
  • Dierenzorg Hondje
  • dierenzorg.png
Bachelor in de agro- en biotechnologie

Dierenzorg

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg aan VIVES Zuid

Ben jij iemand die de zorg voor dieren wil opnemen en die dat bovendien op een maatschappelijk, ecologisch en ethisch verantwoorde manier wil doen? Hou je ervan om in te staan voor voeding, verzorging, welzijn van sport- en recreatieve dieren en wil je jouw competenties op het vlak van management en toegepast bedrijfsbeheer verbeteren? Zijn toegepaste biologie en meer bepaald dierkunde en microbiologie jouw ding?

Als bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg ben je actief op het vlak van de handel, de voeding, de verzorging en het welzijn van sport-, recreatie- en nutsdieren. En om op een verantwoorde manier te kunnen meewerken in de fokkerij, de veredeling, de verzorging en de therapie van dieren, is een grondige wetenschappelijke achtergrond onontbeerlijk. Daarom horen vakken als biologie, dierkunde, anatomie en fysiologie tot het lessenpakket.

Daarnaast krijg je een totaal inzicht in de rol van het dier in de maatschappij en in het ecologisch netwerk. Dieren hebben immers niet alleen een voedingswaarde (veehouderij), een nutswaarde (trek- en rijpaarden, bewakingshonden…) of een recreatieve waarde (vogels, vissen, paarden, reptielen…), maar spelen ook een belangrijke rol in het ecologisch evenwicht.

Als afgestudeerde beschik je ten slotte over de nodige biotechnologische kennis over het kweken van nutsdieren voor menselijke consumptie (incl. wildkweek, vis- en schelpdierenkweek…), voor dierlijke consumptie (insectenkweek) en voor biologische toepassingen (kweek van wormen, kweek van nuttige insecten voor geïntegreerde bestrijding…).

 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Melissa D’hondtmail me
Any questions?I'd love to help you!Lara Simonsmail me
Get the brochure