• hond.jpg
  • Dierenzorg Neushoorn
  • Dierenzorg Hondje
  • dierenzorg.png
Bachelor in de agro- en biotechnologie

Dierenzorg

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg aan VIVES Zuid

Wil jij de zorg voor dieren opnemen? Wil je bijdragen aan een hoger dierwelzijn? Hou je ervan om in te staan voor de voeding, de verzorging en de huisvesting van dieren? Ben jij gefascineerd door gedrag? Dan is de bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg zeker iets voor jou! Specialisatie, praktijk en stage zijn bij ons de codewoorden om jou klaar te stomen voor het werkveld!

Binnen de afstudeerrichting dierenzorg ben je actief bezig met de optimalisatie van het welzijn van dieren. Om dit op een verantwoorde manier te kunnen doen, is een brede wetenschappelijke basis een absolute must. Dit vind je terug in vakken zoals anatomie, fysiologie en microbiologie.

Daarnaast is het verwerven van vaardigheden en praktijkkennis onontbeerlijk! Maar theorie en praktijk gaan hand in hand. De meer praktische georiënteerde vakken worden steeds gekoppeld aan practica waar je zelf actief aan de slag gaat. Zo leer je niet alleen hoe je iets moet doen, maar ook waarom! 

Wil je graag meer weten of een persoonlijke rondleiding op de campus in Roeselare boeken? Neem dan een kijkje op de digitale infodag.

Heb de de digitale openlesdag gemist? Geen probleem! Ontdek de digitale openlesdag.

 

Keuzetrajecten

Uniek aan onze opleiding, is de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaalde tak van de brede dierenzorgsector. In het tweede jaar kan je daarom kiezen uit één van onze 4 keuzetrajecten:

  • dierenartsassistentie: wil je later als assistent aan de slag in een dierenartspraktijk of dierenkliniek? Dan is dit de ideale voorbereiding!                                                                                           
  • dierengedrag: de focus bij dit keuzepakket ligt op de training van dieren. We geven je de nodige theoretische basis maar je oefent ook actief met verschillende diersoorten.
  • dierenverzorging: als je later aan de slag wil in een kinderboerderij of een dierenasiel, dan is dit traject beslist iets voor jou!                                                                                                                                    
  • wildlife: ben je gefascineerd door de natuur en wilde dieren? Of ambieer je later een job in een dierentuin of  vogelopvangcentrum? Dan is dit keuzetraject de juiste keuze!                    

Tijdens je bacheloropleiding loop je drie stages waarbij je actief meewerkt op het stagebedrijf. Je kunt ervoor kiezen om je te verdiepen in één bepaalde tak, maar je kan evengoed ‘over het muurtje’ kijken door een stage te volgen in een deel van de sector waar je minder vertrouwd mee bent.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Welke vakken staan op het programma?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Mieke Calusmail me
Any questions?I'd love to help you!Lara Simonsmail me
Get the brochure