Alinea is een slimme teksthulp waarmee je o.a. teksten kan laten voorlezen, woordvoorspelling kan gebruiken, spellingscontrole, woorden opzoeken en in je digitale boeken en pdf-documenten lezen en schrijven. Er is ondersteuning in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits, met automatische taalherkenning en bijpassende stemmen.

Praktische informatie

Binnen het softwarepakket van Academic Software dat je als student aankoopt, is ook het pakket Alinea opgenomen. Deze krachtige software is een slimme teksthulp die je als pakket kan installeren op een Windows-pc of online kan gebruiken met de Alinea Web App op Windows of Mac. Dit pakket helpt bij het lezen of schrijven van tekst.

Er is dus zowel een versie die je lokaal kan installeren op je computer als je met Windows werkt als de online Alinea Web App (zowel voor Windows als voor Mac). Voor beide versies heb je een gebruikersaccount en een wachtwoord nodig die je kan opvragen als je naar de tegel van Alinea surft op Academic Software. Houd er rekening mee dat als je het pakket op je pc wil installeren dat dit wel even kan duren gezien de vrij omvangrijke grootte ervan.
Hieronder beschrijven we hoe je die gegevens kan opvragen en hoe je op die webapplicatie kunt inloggen.

  • Log in op 'Academic Software' volgens de procedure die beschreven staat op Academic Software.
  • Zoek naar het pakket 'Alinea' en open de tegel.
  • Met de knop 'Request' kan je een gebruikersnaam en paswoord aanvragen (of opnieuw opvragen als je het vergeten bent). De gebruikersnaam is van de vorm 'voornaam.naam'.
  • Klik hieronder op de knop 'Alinea Web App' en meld je aan met die gebruikersnaam en dat paswoord.

Een handleiding van het pakket dat je lokaal kunt installeren vind je hier:

Alinea.pdf

De handleiding bevat veel informatie met duidelijke screenshots. Instructiefilmpjes vind je op de tutorialpagina van Alinea. Over de online webapplicatie vind je ook nog ondersteuning op de website van Alinea zelf.

Problemen en vragen?

Heb je vragen bij de installatie, dan kan je terecht bij de helpdesk van Academic Software. Informatie hieromtrent vind je op Academic Software.