Begeleiding op afstand
Tijdens jouw opleiding krijg je begeleiding van docenten die deskundig zijn in hun vakgebied. Zij geven snelle feedback op ingediende opdrachten en examens. Ze beantwoorden ook jouw individuele vragen (via mail, MS Teams of telefonisch). Als je vervolgens jouw eerste stappen in de praktijk zet, staan de praktijk- of stagebegeleiders paraat om je tijdens jouw stageperiode intensief te begeleiden. Voor studenten afstandsonderwijs, die vaak in een werksituatie zitten, zoeken we uiteraard een flexibele oplossing om deze stageperiode(s) te kunnen lopen.
Omdat we maximaal de mogelijkheid willen bieden om werk, zorg voor gezin en studie te combineren, beperken we het aantal verplichte contactmomenten tot het strikte minimum. In heel wat opleidingen zijn er zelfs geen verplichte contactmomenten en kan je dus volledig op je eigen tempo de opleiding afwerken. Een aantal opleidingen plant ook enkele facultatieve - dus niet verplichte - lesmomenten, waarop je medestudenten kan ontmoeten. We maken ook het contact met medestudenten mogelijk via diverse fora en sociale media binnen en buiten de digitale leeromgeving. Daarnaast zijn de examenmomenten ook de ideale gelegenheid om andere studenten te leren kennen.
Als je naast de inhoudelijke begeleiding van de docenten hulp nodig hebt bij het studeren zelf (bij bijvoorbeeld planning of studietips), vragen hebt over het aanpassen van je traject of nood hebt aan een ondersteunende babbel, kan je steeds terecht bij je studietrajectbegeleider.
Heb je tijdens je opleiding nood aan psychologische ondersteuning? Weet dat je dan steeds terecht kan bij de psychologische dienst van Stuvo. Je wordt er deskundig en gratis geholpen. Uiteraard gebeurt dit in alle vertrouwelijkheid. Je kan er terecht voor o.a. individuele begeleiding rond thema's als aanpassingsproblemen, studiemotivatie, studieheroriƫntering, faalangst, identiteitsvragen, slaap- en eetstoornissen en uitstelgedrag.