Student achter laptop

Tijdens je opleiding in VIVES zal je gebruik maken van heel wat ICT-systemen. Hier op het startpunt krijg je een overzicht van alle ICT-systemen die in VIVES worden gebruikt.

Je vindt via het startpunt allerlei handleidingen over o.a. Toledo, de studenten webmail, KU Loket en de softwarepakketten van Academic Software. Je vindt er informatie over hoe je je VIVES-gebruikersaccount kunt beheren, hoe je je uurrooster kunt raadplegen, hoe je documenten kan bewaren via OneDrive en nog zoveel meer. Voor elke toepassing is een aparte informatiepagina beschikbaar die je kan bereiken via de koppelingen in onderstaande tegels.

Ben je een student op afstand? Bekijk dan aanvullend het startpunt afstandsonderwijs met een aantal extra tools.

Infobrochure ICT-systemen (2022-2023) >

Kennismaking met de VIVES-ICT-systemen

In september 2022 werden er introductiesessies gegeven over de VIVES-ICT-systemen aan de nieuwe studenten. Ga snel naar de infopagina van de ICT-introductiesessies om de sessie te herbekijken.

De Seppo-game

Speel de Seppo-game en leer op een spelenderwijs de belangrijkste VIVES ICT-systemen kennen. De systemen worden ontdekt aan de hand van een virtuele rondleiding in een digitaal studentenkot met verschillende levels.

Online les volgen

In VIVES zijn er lokalen uitgerust met specifieke software en hardware zodat je van thuis uit de les kan volgen. We hebben een speciale pagina ontwikkeld met heel wat praktische informatie en ondersteuningsmaterialen.

Online toetsen

Informatie over het digitaal afleggen van een examen via de leeromgeving vind je hier terug.

App VIVES Plus

Met de VIVESPlus app heb je altijd en overal jouw individueel uurrooster bij de hand. Met de app raadpleeg je moeiteloos de meest recente dienstregelingen van bussen en treinen van en naar de campus. In de app vind je een lijst terug van de studentenrestaurants per campus. Daarnaast wordt de app gebruikt om dringende mededelingen vanuit de campus of het studiegebied op de snelle manier tot bij jou te brengen.

Raadpleeg de handleiding om de app te installeren.

Servicedesk

Voor veelgestelde vragen rond IT-problemen kun je altijd terecht op onze Servicedesk. Je vraag wordt doorgestuurd naar een van onze medewerkers, die vervolgens met jou contact opneemt.

ICT-gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.