sales
Bachelor in het bedrijfsmanagement

salesmanagement via afstandsonderwijs

sales-management via afstands-onderwijs
Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing, specialisatie salesmanagement aan VIVES Zuid

Droom je van een job als vertegenwoordiger? Leer de beste verkooptechnieken op je eigen tempo van bij je thuis.

Where can I study this?
Word een krak in sales
kantoor

Heb je de nodige commerciële spirit en zin voor initiatief? Zijn creativiteit en een vlotte omgang met mensen je basistools? Dan ben jij de geknipte 'verkoper'. We leren je hoe commercieel te denken en te handelen. Heel wat aandacht gaat naar salestraining, sales- en accountmanagement, het opzetten en leiden van een verkoopafdeling, digitale marketing en e-commerce. Verkopen wordt eigenlijk je tweede natuur.

Commerciële en sociale vaardigheden zijn een absolute must voor een salesmanager. Daarbij horen ook verschillende talen want elk bedrijf gaat tegenwoordig internationaal. Je wordt daarom ook getraind in Engelse, Franse en Duitse of Spaanse commerciële communicatie. Daarmee heb je alle troeven in handen en ben je helemaal klaar om een sterk salesteam te vervoegen.

Deze specialisatie wordt zowel in dagonderwijs als in afstandsondonderwijs aangeboden. Als je al een bachelordiploma hebt, dan kun je dit bijkomende diploma behalen via een verkorte studieroute.

Salesmanagement op afstand studeren

This study in short

Study type

Way of study

Studyroute

Amount of credits

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-sheets

Language of education

Contacts for this study

Wat leer ik in deze opleiding?

Deze opleiding bereidt je voor op een toffe job in de commerciële wereld. Vergeet de vier muren van je eenzame kantoor. Je zal veel overleggen met collega’s, je zal dikwijls met klanten onderhandelen, je zal je baas moeten overtuigen van je strategie… Kortom: je zal dus erg communicatief ingesteld moeten zijn. Zeer waarschijnlijk kom je terecht in een job waarbij ook je Engels en Frans van belang zijn. Ook daar bereiden we je op voor. En uiteraard gaan we sterk in op je eigen specialisatie. Met deze troeven in de hand word je multi-inzetbaar.

We onderscheiden een aantal pijlers in onze opleiding :

 • commerciële kennis: alles wat marketing gerelateerd is
 • talen: Frans, Engels en Spaans of Duits
 • ICT-vaardigheden: basispakketten en ERP pakketten
 • specialisatie sales: alle beroepsgerichte aspecten die je voorbereiden op een job in een salesomgeving.
contract

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Je studieprogramma is een traject op jouw maat. De duur van de opleiding verschilt van student tot student. Dit is grotendeels afhankelijk van de tijd die jij kan spenderen om met je studie bezig te zijn.

Het is daarnaast mogelijk dat je op basis van eerder verworven kwalificaties (diploma's, attesten…) of bepaalde werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen en dus bepaalde opleidingsonderdelen (vakken) niet meer hoeft af te leggen.

Wie al in het bezit is van een diploma binnen het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde kan via een verkort traject een bijkomend bachelordiploma behalen. Voor wie zich (verder) wil specialiseren in beroepsspecifieke materie, zijn onze getuigschriften interessant. Voor meer informatie contacteer het team afstandsonderwijs via [email protected].

marketing verkoop afstandsonderwijs vives

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

VIVES biedt je de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een volwaardig bachelordiploma op afstand te behalen. De theorie verwerk je op zelfstandige basis van thuis uit, hiervoor hoef je dus niet naar de campus te komen.

Het studiemateriaal is zo ontworpen dat je het zelfstandig kan doornemen en verwerken. De studiewijzer is daarbij je centrale infodocument per opleidingsonderdeel: hierin staan je leerdoelen (wat er van je verwacht wordt), praktische informatie en de manier waarop je geëvalueerd zal worden. Handboeken en syllabi kunnen worden aangekocht via onze webshop. Naast de handboeken en syllabi is er ook ons digitaal leerplatform Toledo met aanvullend studiemateriaal zoals oefeningen, filmpjes ter verheldering van de cursusinhoud, discussiefora waar je met vragen terecht kan…

Zelfstudie wil niet zeggen dat je er alleen voor staat, er zijn heel wat mogelijkheden tot begeleiding. Vragen stellen en contact is mogelijk met docenten via mail en skype. Voor vaardigheids- en oefenmomenten kan je voor georganiseerde skypesessies intekenen.

Wil je ons advies bij het samenstellen van je traject of heb je specifieke vragen rond studieplanning en studeren, dan kan je uiteraard ook bij het team afstandsonderwijs terecht.

office

Hoe verloopt mijn stage?

Het spreekt voor zich dat stage een belangrijk leer- en vormingsmoment is in de opleiding. De stage beslaat 40 dagen. De invulling ervan is evenwel verschillend in elke afstudeerrichting.

Onder welbepaalde voorwaarden kan je ook je stage (volledig of gedeeltelijk) op je eigen bedrijf afwerken. Indien je reeds over voldoende specifieke werkervaring beschikt, is het bovendien mogelijk dat de stageperiode wordt ingekort. De stage kan aangevat worden van zodra je 150 studiepunten (van de 180) hebt verworven.

contract

Waar en wanneer leg ik examens af?

Elk opleidingsonderdeel wordt uiteraard geëvalueerd. Hoe dit gebeurt (schriftelijk, mondeling, opdracht, enz.) wordt duidelijk omschreven in de studiewijzer – een soort van handleiding – bij het opleidingsonderdeel zelf.

We vinden het belangrijk dat studenten die op afstand studeren ook op een flexibele manier examen kunnen afleggen. Voor elk opleidingsonderdeel zijn er per academiejaar minstens drie (en voor heel wat opleidingsonderdelen meer dan drie) examenmomenten. De examenmomenten voor academiejaar 2016-2017 zijn in september gekend. Examens vinden (met uitzondering van een aantal opleidingsonderdelen) plaats in het examencentrum. Je kan je registreren voor een examen tot uiterlijk 5 kalenderdagen voor het examenmoment. De locatie (gebouw + lokaal) en het tijdstip worden per vak steeds duidelijk gecommuniceerd. Lukt het je niet om voor een bepaald examen tot in Kortrijk te komen, dan kan je het examen doorgaans ook op afstand afleggen.

sales

Wanneer kan ik starten met de opleiding?

Dat kan vanaf de derde week van september! Je kan ervoor kiezen om slechts met een beperkt aantal opleidingsonderdelen te starten, je kan immers tot eind mei opleidingsonderdelen bij opnemen. Ideaal om je studies volledig af te stemmen op jouw situatie. Wil je goed geïnformeerd van start gaan, noteer dan alvast onze startavond op vrijdag 30 september in je agenda!

Op onze inschrijvingspagina leggen we je uit hoe je je kan inschrijven voor deze opleiding.

Om in Vlaanderen te kunnen starten aan een opleiding in het hoger onderwijs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen in verband met diploma, taal en leerkrediet. Raadpleeg hiervoor de inschrijvingsvoorwaarden voor een professionele bacheloropleiding. Om te starten met een opleiding op afstand hoef je geen werkstudent te zijn.

Nog niet helemaal overtuigd? Contacteer gerust het team het team afstandsonderwijs via [email protected] voor verdere informatie.

Lesinhoud
contract

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

Bekijk de volledige steekkaart van de bachelor marketing via afstandsonderwijs.

Hier vind je de ECTS-fiche van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Leren zonder lessen

Er zijn geen lesmomenten op de campus en toch sta je er niet alleen voor. Je docenten helpen je volledig op afstand.

Leren zonder lessen

Ons team afstandsonderwijs ondersteunt je heel graag op weg naar je bachelordiploma. Het aangepast studiemateriaal, de studiewijzer en de Toledocursus zullen je zeker een heel eind verder helpen. Heb je nog bijkomende vragen of zijn er zaken nog niet helemaal duidelijk, dan kan je steeds bij de docent van het betreffende opleidingsonderdeel terecht. E-mail vervangt grotendeels het dagdagelijks contact tussen student en docent. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Voor bepaalde opleidingsonderdelen gebruikt de docent filmpjes of zijn er soms elektronische klassen. Studenten volgen dan van om het even waar les via het internet. Je kan dan eveneens vragen stellen. Ook Skype maakt oefenmomenten met je docent mogelijk.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie salemanagement?
office

Verder studeren

Deze opleiding is een goeie voorbereiding op een bijkomend bachelor- of economisch masterdiploma.

contract

Aan de slag

Met een diploma marketing - sales management kom je goed voorbereid op de arbeidsmarkt! Een polyvalente opleiding opent vele deuren. Je kan terecht in een brede waaier van sectoren: KMO’s, multinationals, banken, immobiliënkantoren... Je hebt met deze specialisatie ook voldoende bagage om snel een leidinggevende commerciële functie in een internationale context aan te kunnen. Er wacht jou een boeiende job met veel variatie.

Volgende jobs sluiten perfect aan bij je diploma:

 • salesmanager
 • accountmanager
 • vertegenwoordiger
 • telemarketeer
 • regiomanager
Verkorte studieroutes

Een diploma na je diploma?

 1. Met een diploma uit een relevant domein (handelswetenschappen en bedrijfskunde aan VIVES of een andere hogeronderwijsinstelling) met als basisvoorwaarde voldoende credits voor talen, informatica en basis bedrijfseconomie heb je toegang tot een verkorte studieroute van een tot anderhalf jaar.
 2. Zonder diploma uit een relevant domein of je voldoet niet aan de basisvoorwaarde stellen we samen een traject op maat op (op campus of op afstand) van een tweetal jaar.
 3. Met een graduaatsdiploma uit een aanverwant domein stap je in een aanvullingstraject van twee jaar.

Interesse? Neem contact op vóór je inschrijving:

Persoon lacht vertrekt

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.