Schrijf je in voor afstandsonderwijs

Welkom bij VIVES op afstand! We vinden het fijn dat je je wil inschrijven voor een van onze opleidingen via afstandsonderwijs. Een diploma dat je behaalt via afstandsonderwijs is een officieel diploma en net zoveel waard als een diploma dat een student in dagonderwijs op onze hogeschool kan behalen. Dat betekent echter ook dat dezelfde toelatingsvoorwaarden van toepassing zijn.

Om van start te kunnen gaan met een bacheloropleiding, moet je afgestudeerd zijn in het secundair onderwijs (ASO, KSO, TSO of na een zevende jaar BSO), Nederlands spreken en over voldoende leerkrediet beschikken. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een werkattest.

Schrijf je nu in!

De inschrijving bestaat uit 2 stappen: de online registratie en de definitieve inschrijving.

Was je vorig academiejaar student bij VIVES en wil je nog een (vervolg)opleiding volgen? Inschrijven t.e.m. 31 oktober gebeurt via kuloket.vives.be. Inschrijven na 31 oktober gebeurt via onderstaande procedure (stap 1 en stap 2).

Stap 1: online registeren 

De online registratie kan perfect van thuis uit. Om je online registratie te starten, klik je op onderstaande knop. Daarmee start je de inschrijvingsmodule op. Zoek in de inschrijvingsmodule jouw opleiding op en klik op de knop Inschrijven. Check goed of je je wel degelijk inschrijft voor de opleidingsvariant op afstand. Dat kan het makkelijkst door, nadat je je opleiding hebt opgezocht via het zoekvenster, in de filteropties "via afstandsonderwijs" aan te vinken:

Start je inschrijving

Tip: deze registratie lukt het beste op een gewone computer, niet op een smartphone of tablet. Gebruik bij voorkeur Google Chrome, Safari, Edge of Firefox. Internet Explorer wordt niet ondersteund: het is niet mogelijk om je via Internet Explorer in te schrijven. 

Stap 2: definitief inschrijven 

Nadat je je online hebt geregistreerd, kun je jouw online inschrijving meteen definitief bevestigen door op de knop ‘ik wens me definitief online in te schrijven (bindend) te klikken. Je kunt ook persoonlijk bij ons langskomen om jouw inschrijving te finaliseren. In dat geval klik je op de knop ‘ik kom inschrijven op de campus’.

Nadat je definitief bent ingeschreven, ontvang je informatie over de start van de opleiding, je inschrijvingsdocumenten, factuur en studentenkaart. Je bent dan helemaal klaar om bij VIVES van start te gaan.  Je ontvangt bij inschrijving een factuur ter betaling. Je hoeft op het moment van inschrijving dus geen betaling te doen, alles gebeurt via overschrijving.

Bekijk het filmpje voor meer informatie over hoe de inschrijvingsprocedure verloopt:

Vragen? 

Lukt het niet om je in te schrijven of zit je met vragen? Stuur een mailtje naar [email protected] en we helpen je graag verder. Uiteraard kun je ook langskomen op een van onze campussen om je inschrijving in orde te brengen.  Dat kan elke werkdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 17u. Opgelet: tijdens vakantieperiodes zijn er afwijkende openingsuren.