Startpunt

Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar.

Ben je een student op afstand, bekijk dan het Startpunt afstandsonderwijs. Je vindt er een aantal extra tools en een lijst met veelgestelde vragen rond studeren op afstand.

Kennismaking met de VIVES ICT-systemen voor nieuwe studenten 

Tijdens je opleiding in VIVES zal je gebruik maken van heel wat ICT-systemen. Hier op het startpunt krijg je een overzicht van alle ICT-systemen die in VIVES worden gebruikt met praktische informatie en ondersteuning. We hebben de informatie over de belangrijke ICT-systemen die je nodig hebt om je opleiding te starten en (online) lessen te volgen gebundeld in een online game die je zelfstandig thuis kan spelen.

Benieuwd? Klik dan door naar de digitale ICT-intro om dit spel te spelen!

Digitale ICT-intro

Online les volgen

In VIVES zijn er lokalen uitgerust met specifieke software en hardware zodat je van thuis uit de les kan volgen. Er zijn verschillende types streaminglokalen die werken met Blackboard Collaborate alsook hybride lokalen waarbij gebruik gemaakt wordt van MS Teams Rooms. We hebben een speciale pagina ontwikkeld met heel wat praktische informatie, handleidingen, maar ook een pak studietips om je hierbij te ondersteunen. 

Online les volgen

Communicatietools 

Toledo Webmail KU Loket  

Meer info of handleidingen nodig? Bekijk dan de wegwijspagina's die bij deze toepassingen horen:

VIVES-tools

Account Map Stageplanner Link

Meer info over hoe je je VIVES-account kunt beheren, hoe je je uurrooster kunt raadplegen en hoe je je persoonlijke map gebruikt, vind je hieronder. De VIVES-tutorial geeft je meer informatie over onderzoeksvaardigheden (bijv. in het kader van een opdracht) en digitale competenties.

Software

Academic Software VDI assessmentQ (Edumatic) LinkedIn Learning Alinea Web App

Hogeschool VIVES werkt samen met Academic Software (deel van de Signpost Groep) voor het aanbieden van heel wat softwarepakketten. Meer info hierover en handleidingen rond bepaalde softwarepakketten vind je op de volgende pagina's:

Onderzoeksvaardigheden

 Limo LimeSurvey 

Meer informatie over de bibliotheekcatalogus en de enquêtetool van VIVES vind je hier:

Ondersteuning

Meer informatie en handleidingen over Digitale School en de collaboration rooms vind je hier:

Meer weten?

Op de volgende pagina's vind je meer informatie over het praktisch gebruik van technologie op de campus en tijdens je opleiding:

Servicedesk

Voor veelgestelde vragen rond IT-problemen kun je altijd terecht op onze Servicedesk. Wij helpen je daar graag zo snel mogelijk op weg. Je vraag wordt doorgestuurd naar een van onze medewerkers, die vervolgens met jou contact opneemt.

Servicedesk

ICT Gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.