VIVES zorgtechnologie demonstreert technologische zorginnovaties op beurs in Flanders Expo

Frank Devos
hooglaagsysteem.png

Van 24 tot en met 26 april 2018 vindt de jaarlijkse Health&Care-beurs plaats in Flanders Expo in Gent. Deze gespecialiseerde beurs voor zorgprofessionals brengt de zorgsector, de zorgindustrie en overheid bij elkaar. De opleiding zorgtechnologie van VIVES campus Kortrijk staat er met een stand waar de laatste technologische innovaties op het gebied van zorgtechnologie gedemonstreerd worden.

Een huis vol elektronische snufjes die gretig hun diensten aanbieden aan de bewoners, het is geen toekomstmuziek meer. Maar om echt een meerwaarde te zijn voor gebruikers moeten al die componenten ook kunnen samenwerken. Interoperabiliteit is een belangrijk aandachtspunt voor al wie overweegt te investeren in slimme systemen. VIVES laat zien hoe interoperabiliteit momenteel op diverse manieren in de praktijk wordt gebracht.

Op donderdag 26 april 2018 om 11u30 ondersteunt de opleiding zorgtechnologie van VIVES bovendien de workshop SmartLiving at Home, een van de inspirerende sessies op de beurs over dit onderwerp. Deze sessie is een initiatief van Cera Award en het Innovatiecentrum in samenwerking met Flanders Care, het Imec HomeLab Gent en VIVES.

Share on