VIVES Kortrijk vierde tienjarig bestaan van de opleiding Business Management & Entrepreneurship

Frank Devos
connexion.jpg

De opleiding Business Management & Entrepreneurship aan VIVES Kortrijk bestaat tien jaar. Zo’n 150 oud-studenten trokken daarom op donderdagavond 26 april 2018 hun maatpak aan en keerden terug naar VIVES Kortrijk voor het netwerkevent Connexion. Dit vond plaats in ’t Forum, het centrale gebouw op de campus en was in het thema van de film The Godfather. De oud-studenten en intussen jonge ondernemers konden er hun verhaal doen en elkaar ontmoeten.

Na een officieel gedeelte waarin een aantal oud-studenten het verhaal over hun carrière live of op video bracht, volgde een culinaire feestavond met sfeermuziek. “We wilden er niet alleen voor zorgen dat het een reünie was, de jonge ondernemers moesten ook de kans krijgen om te netwerken”, zegt docente Ann Vandenbroucke. “Om dit te realiseren hebben we de hulp ingeschakeld van de tweedejaarsstudenten eventmanagement die het Godfather-thema voorstelden als kaderverhaal voor de avond.”

Een whiskybar, fingerfood op z’n Italiaans, rode rozen, filmmuziek ... dit alles vormde de basis voor het concept van Connexion. Wie ooit de film The Godfather van Francis Ford Coppola zag, kent ook ongetwijfeld enkele van de quotes en stijlkenmerken. Veel docenten hadden ervoor gekozen zich zoals de maffiafamilie te kleden en ook tijdens de presentaties en in de bewegwijzering waren er verwijzingen en uitdrukkingen die de Siciliaanse sfeer moesten oproepen.  

Netwerken met je Siciliaanse familie

“Het uiteindelijke doel was om een loungesfeer te creëren die comfortabel maar toch elegant was. In onze lounge konden de mensen gezellig wat bijpraten bij een Cocktail Corleone’”, zegt Thorben Meurisse, een van de studenten eventmanagement die voor de organisatie instonden. “Om de genodigden gemakkelijker te laten netwerken, verdeelden we hen over verschillende Siciliaanse families die bij de huisfotograaf konden samenkomen voor een familieportret. We mogen terugblikken op een geslaagde avond.” 

Share on