VIVES gaat samenwerking aan met Mercedes-Benz voor de bachelor autotechnologie en het graduaat voertuigtechnieken

Frank Devos
mercedes.png

Studenten van de opleidingen graduaat voertuigtechnieken en bachelor autotechnologie kunnen binnenkort hun praktische skills oefenen op een Mercedes V-klasse. Mercedes-Benz BeLux heeft het programma Vans Top Class ontwikkeld, een programma waarbij Mercedes-Benz BeLux met hogeschool VIVES samenwerkt om de technische studenten op te leiden om in de Erkende Service Punten van Mercedes BeLux te kunnen werken.

In het kader van dit Vans Top Class-programma zal deze uiterst modern uitgeruste V-klasse ter beschikking gesteld worden voor Hogeschool VIVES om in te zetten tijdens de vele praktische lablessen autotechnologie en voertuigtechnieken.

Autotechnologie is een driejarige bacheloropleiding waarin studenten all-round theoretisch en praktisch worden opgeleid in een hoogtechnologische omgeving. Voertuigtechnieken is een praktijkgerichte tweejarige graduaatsopleiding voor studenten met een hart voor techniek. Beide opleidingen worden georganiseerd in VIVES Kortrijk aan het studiegebied industriële wetenschappen en technologie.

Share on