VIVES Brugge Business School lanceert nieuw postgraduaat cultuurmanagement

Frank Devos
cultuur.png

De Brugge Business School van VIVES Brugge Xaverianenstraat pakt uit met een nieuw postgraduaat cultuurmanagement. Deze opleiding loopt over één academiejaar, met telkens lessen op dinsdag startend vanaf 7 november 2017.

Wat zijn de reële noden aan professionalisering in de culturele sector anno 2017 en welke kennis en vaardigheden hebben we nodig in de toekomst? Deze vragen werden voorgelegd aan een eminent programmacomité. Hierin vertegenwoordigt Katrien Van Eeckhoutte (directrice Concertgebouw Brugge) de podiumkunsten en Hubert De Witte (zakelijk directeur Musea Brugge) de beeldende kunsten. Jan Timmermans (directeur Kunstenloket) fungeert als adviseur voor het juridische luik en Wim Konings is de spreekbuis van de cultuurindustrie.

Hieruit ontsproot een up-to-date programma waarvoor professionals van alle uithoeken van Vlaanderen bereid zijn zich te verplaatsen naar Brugge. Aan de opleiding werken in totaal een 30-tal gastdocenten mee, die de best practices komen delen over hun expertise.

Op de openingsdag onthullen Katrien Van Eeckhoutte en Paul Dujardin (CEO BOZAR, Brusselse leader van het jaar 2016) de geheimen van deugdelijk management. Voor vakken als sponsorwerving (Sophie Detremmerie, Managing director Festival Van Vlaanderen) en crowdfunding (Isabelle De Voldere, projectleider Crowdfunding4Culture, IDEA) kiest u toch voor een gastdocent die hierin gespecialiseerd is én een referentie is binnen de sector?

Deze visie was de rode draad bij het selecteren van het opleidingsteam. We spelen niet alleen een rol als kenniscentrum voor de sector, maar bieden de gastdocenten en cursisten ook een verrijkend netwerk. Voor meer info, surf naar www.bruggebusinessschool.be of contacteer Sofie Laleman, programmacoördinator cultuurmanagement van VIVES Brugge Business School ([email protected]). 

Share on