VIVES biedt nieuw uniek incompany-traject Retail & E-commerce aan voor retailmedewerkers

Frank Devos
winkelmanagement.png

VIVES start vanaf september 2020 met een nieuw opleidingstraject in de graduaatsopleiding winkelmanagement op VIVES Kortrijk. Het Retail & E-commerce via incompany-traject biedt een unieke kans aan huidige werknemers binnen de retailsector om zich verder te ontplooien, hun kennis te verdiepen en leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen.

Met dit traject wil VIVES retailmedewerkers afleveren die op termijn de stap kunnen zetten naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Niet alleen zorgt de hogeschool op die manier voor een sterker profiel van de medewerkers, ze kunnen bovendien ook een diploma hoger onderwijs (gegradueerde) behalen, wat uiteraard ook weer tot meer mogelijkheden leidt.

De coronacrisis zal de retailsector bovendien grondig hertekenen. Medewerkers die de laatste trends binnen de retailsector kennen en die kunnen omgaan met de nieuwe uitdagingen, hebben een belangrijke troef. Ze worden niet alleen sterker en gemotiveerder, ze brengen ook nieuwe inzichten mee uit dit nieuw incompany-traject.

De tweejarige opleiding omvat een ervaringsgericht programma waarbij de medewerker/student één dag per week (21 dagen per academiejaar) naar de campus in Kortrijk komt om nieuwe inzichten te verwerven, zowel op vlak van het leiding geven als op vlak van nieuwe trends in de retail (off- en online). Deze kennis kan meteen worden toegepast op de werkvloer. Het is dus een combinatie van werken en studeren.

Share on