Vijfde editie van de zesurenloop voor Brugse studenten vindt plaats op ‘t Zand

Frank Devos
zesuren.jpg

Het nieuwe academiejaar ging ondertussen van start voor zo’n 8.000 studenten aan één van de Brugse hogescholen. Met een nieuw academiejaar gaat ook de werking van Brugge Studentenstadopnieuw van start. Brugge Studentenstad is een succesvolle samenwerking tussen Stad Brugge, Howest, VIVES, KU Leuven campus Brugge, Zowe, Vesaliusinstituut en het Europacollege, met aandacht voor een vlotte en veilige mobiliteit, degelijke huisvesting en de nodige portie ontspanning via sportieve en culturele evenementen.

Het eerste event is traditiegetrouw de Student Welcomein de MaZ, dit jaar op 11 oktober 2018 en met headliner Broederliefde uit Rotterdam, de Antwerpse rapper DVTCH NORRIS en het Brugse Team Damp dat eerder deze zomer al feestjes bouwde op Tomorrowland, Pukkelpop en Laundry day.

Een weekje later gaat Brugge de sportieve tour op met de vijfde editie van de zesurenloop, een evenement dat bij de studenten op veel bijval kan rekenen. Niet in het minst omdat er naast de sportieve uitdaging (zoveel mogelijk kms lopen in 6 uur tijd) ook veel aandacht is voor ambiance, door bv. speciale themarondes.

De avond wordt op ludieke wijze aan elkaar gepraat door MC Jarno Boone en diverse DJ’sz ullen met hun opzwepende muziekjes de lopers voortstuwen.

Deze editie van de zesurenloop gaat voor het eerst door op ‘t Zand, een locatie die zich sedert de heraanleg leent voor dergelijke evenementen. Er komt een grote tent en een gezellig studentendorp met standjes van partners en randanimatie. Het zal de Bruggelingen en passanten zeker en vast niet ontgaan dat er in Brugge een bruisend studentenleven borrelt. 

Studenten van Brugse hogescholen kunnen zich gratis aanmelden via www.6urenloop.be. Er is plaats voor 15 teams, reeds 8 teams verzekerden zich van een plaatsje. Naast eeuwige roem en eer maken de deelnemers ook kans op één van de vele prijzen, dankzij een aantal gulle sponsors. Niet-lopers zijn welkom om de sfeer te komen opsnuiven en hun favoriete team aan te moedigen. Redenen genoeg dus om op 17 oktober vanaf 17u af te zakken naar ‘t Zand!

Share on