Veerle De Mey wordt studiegebieddirecteur industriële wetenschappen en technologie bij VIVES

Frank Devos
veerlejoris.png

Veerle De Mey uit Sint-Denijs wordt vanaf het academiejaar 2019-20 directeur voor het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van VIVES. Het studiegebied is verspreid over de campussen Kortrijk, Brugge en Oostende. Veerle beschikt over een pak ervaring dankzij haar functies bij Voka, Leiedal, Unizo én VIVES.

Ze is immers al een aantal jaren bestuurder van de hogeschool en adviseerde VIVES rond innovatie. Verder was ze directeur belangenbehartiging en kennis en advies bij Voka, Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Eerder was ze ook werkzaam bij de intercommunale Leiedal en bij Unizo. Ze is ook lid van de Raad van bestuur van AZ Groeninge en secretaris van Kortrijk.IN, het innovatienetwerk van Kortrijk.

Als directeur van Voka ijverde ze de voorbije jaren voor innovatief en ondernemend hoger onderwijs dat sterk verbonden is met het aanwezige economische weefsel in West-Vlaanderen. Onderwijs is voor Voka ook steeds een kernthema geweest. Vanuit een onderbouwde visie werkt de belangenorganisatie met de onderwijspartners en bedrijven aan concrete projecten. Zo heeft Veerle met haar team bij Voka samen met VIVES in de opleiding elektromechanica als eerste in Vlaanderen gepionierd met duaal leren in het hoger onderwijs.

“Ik heb de ambitie om het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van VIVES op de West-Vlaamse, nationale en zelfs internationale kaart te zetten. Het studiegebied IWT sluit immers nauw aan bij de ondernemerswereld, waarmee ik in mijn vorige functies een sterke band heb opgebouwd. Die ervaring en mijn netwerk wil ik inzetten om het studiegebied verder uit te bouwen met een grote toegevoegde waarde voor zowel studenten en docenten als ondernemingen en de samenleving. Ik heb de ambitie om er een ‘state of the art’ studiegebied van te maken dat mee is met de nieuwste technologieën, inzet op actuele trends op vlak van duurzaamheid en digitalisering en waar connectie met het werkveld onontbeerlijk is.”

Veerle vervangt Isabel Vanslembrouck als studiegebieddirecteur. Isabel was daarnaast ook directeur onderzoek en dienstverlening. Gezien de grote uitdagingen en opportuniteiten binnen dit domein, zal Isabel zich verder toespitsen op deze taak.

Share on