Twee studenten handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES Brugge Xaverianenstraat behaalden grootste onderscheiding

Frank Devos
diploma.png

Twee studenten uit het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde hebben in VIVES Brugge Xaverianenstraat de grootste onderscheiding behaald. Voor Maïlys Dhondt uit Brugge was dit in de opleiding bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk en voor Liesbet De Jaegher uit Kluisbergen in hotelmanagement.

Liesbet De Jaegher volgde het verkorte traject hotelmanagement na een eerder behaald diploma toerisme en recreatiemanagement. Die verkorte route houdt in dat de studenten een pakket lessen afwerken uit de hospitality en de hotelsector, gevolgd door een zomerstage van negen weken: “In dit traject kun je dus ten vroegste in september afstuderen,” lacht Liesbet, die ook de voortrekker was van het groepje studenten dat dit verkorte traject volgde. “Ik was overigens heel gelukkig met een stage bij Alliance Hotellerie in Parijs, waarvoor ik met een 18/20 beloond werd. Op mijn rapport staan verder nog enkele 19’en. Een grootste onderscheiding betekent dat je een totaal percentage van minstens 85 behaald hebt.”

Maïlys Dhondt volgde een totaal ander traject. Zij behaalde een vergelijkbare grootste onderscheiding als bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting rechtspraktijk, maar na het volgen van het reguliere programma. “Ik was een tijdje outdoor ziekte en kon de examens in januari niet meemaken. Gelukkig kon ik die zopas nog inhalen. Ondertussen liep ik op het vredegerecht in Brugge mijn stage en werkte ik aan het voorbereidende traject om rechten te gaan studeren. Of ik dat zal doen, is nog niet helemaal zeker, want ik ambieer ook een bijkomend diploma accountancy.” Maïlys schreef een uitstekende bachelorproef over de krakerswet en zal, samen met alle andere gediplomeerden, gehuldigd worden op een officiële zitting op 24 oktober 2018.

Share on