Toerismestudenten VIVES Brugge Xaverianenstraat winnen tweede jaar op rij prestigieuze wedstrijd BAAV & Busworld

Frank Devos
toerismeaward.png

Dat de opleiding toerisme en recreatiemanagement van VIVES Brugge Xaverianenstraat goed scoort bleek alweer tijdens de prestigieuze wedstrijd Creëer je eigen autocarreis van BAVV & Busworld. VIVES won immers voor het tweede jaar op rij deze prijs. De vier studenten uit Brugge, Bredene, Denderleeuw en Zomergem krijgen op vrijdag 29 juni 2018 hun prijs uitgereikt.

BAAV is de Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers van Vlaanderen en organiseert Busworld, ’s werelds grootste professionele beurs voor autocar- en autobusconstructeurs en hun toeleveranciers. De 243 tweedejaarsstudenten van de vijf Vlaamse hogescholen die de bacheloropleiding toerisme en recreatiemanagement aanbieden hebben gedurende een heel academiejaar alle mogelijkheden van het reizen per autocar bestudeerd en uiteindelijk een eigen vijfdaagse autocarreis omschreven. Andere partner was de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, Het Ruhrgebied. De prijzenpot bedraagt € 20.000, een bedrag dat de winnaar aan de realisatie van het eigen reisproject kan besteden.

Inge Serruys, opleidingshoofd van VIVES: “Wij houden eraan om de specifieke eigenheden en uitzonderlijke mogelijkheden van autocarreizen met nadruk in ons lessenpakket op te nemen. Het duurzame en veilige karakter van het reizen per autocar zijn hiervoor belangrijke motivaties, maar ook de zeer eigen mogelijkheden die de autocar in het groepstoerisme biedt. Dit project geeft hiervoor zeer concrete praktijkervaring. We zijn zeer trots dat onze studenten deze prestigieuze prijs voor het tweede jaar op rij in de wacht slepen. We beschouwen dit als het resultaat van het geïntegreerd samenwerken van verschillende docenten over verschillende vakken heen.”

Jan Deman, secretaris van BAAV: “Wij vinden het zeer belangrijk dat het autocarproduct bij studenten toerisme en recreatie goed gekend is. Zij zullen in de toekomst mee de verkoop van autocarreizen realiseren, en hiervoor is een grondige kennis van het product de beste garantie. Daarenboven zijn de ideeën van deze jonge mensen inspirerend voor de bedrijven van onze sector. De reisbeschrijvingen die voor de finale geselecteerd werden komen allemaal op onze website en worden door onze leden geraadpleegd.  Een dikke proficiat dus aan alle studenten, en zeker aan het winnende team van VIVES.”

Share on