Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES start met nieuwe, veelzijdige keuzetrajecten

Frank Devos
ai18.jpg

Vanaf september 2019 kunnen studenten terecht aan Hogeschool VIVES voor drie nieuwe studies: Digital Business Management en Artificial Intelligence. Wat deze keuzetrajecten uniek maakt, is dat ze zich bevinden op het kruispunt van disciplines: het zijn businessopleidingen voor studenten met interesse in technologie en nieuwe media.

Als marktleider in Vlaanderen op het gebied van businessopleidingen, stelt VIVES vast dat er vanuit de arbeidsmarkt steeds meer vraag is naar twee soorten profielen: echte specialisten in hun vakgebied enerzijds en creatieve duizendpoten die de diverse disciplines en afdelingen in een bedrijf gestroomlijnd met elkaar kunnen laten samenwerken anderzijds. De drie nieuwe keuzetrajecten zetten volop in op dat tweede profiel.

Nieuwe trajecten

In het keuzetraject Digital Business Management van de bachelor bedrijfsmanagement aan VIVES Kortrijk staat de vlotte implementatie van digitale processen centraal. Afgestudeerden worden spil- én brugfiguren tussen business en IT, analyseren en optimaliseren bedrijfsprocessen en adviseren bij digitale transformatieprocessen en het op elkaar afstemmen van verschillende bedrijfsafdelingen.  Het gaat om functies als business analyst, digital marketeer, information architect, business intelligence consultant, ERP-consultant … 

Daarnaast start VIVES als een van de enige hogescholen in Vlaanderen met de specialisatie Artificial Intelligence binnen de bachelor toegepaste informatica aan VIVES Kortrijk. Studenten leren er de nodige skills voor het toepassen van kunstmatige intelligentie binnen bedrijfsmatige processen, productontwikkeling en probleemoplossende projecten. Zo word je klaargestoomd voor functies in het bedrijfsleven als data-analyst, business intelligence consultant, AI-practitioner, software developer … 

Afstandsonderwijs en graduaten

Om onder meer topsporters voluit de kans te bieden hun sport te combineren met studies, start VIVES in september ook met het aanbod van de bachelor bedrijfsmanagement, afstudeerrichting sportmanagement in afstandsonderwijs. Studeer vrij van tijd en ruimte, bepaal zelf je studietempo en leg op meer dan 400 mogelijke momenten examens af in ons examencentrum (of op afstand). Meer info op vivesopafstand.be.

Met de inkanteling van de graduaatsopleidingen in de hogeschool, komen er ten slotte ook negen graduaatsopleidingen (tweejarige studies) bij in het aanbod van VIVES handelswetenschappen en bedrijfskunde: Accounting Administration, HR-support, logies-, restaurant- en cateringmanagement, marketing (sales), marketing- en communicatiesupport, netwerkbeheer, programmeren, verkeerskunde en mobiliteit, winkelmanagement. Deze opleidingen zijn heel praktijkgericht en ideaal voor studenten die al in twee jaar een hoger onderwijs diploma willen halen.

Share on