Studenten voedings- en dieetkunde en lager onderwijs organiseren een driedaagse kookacademie voor kinderen

Frank Devos
schooleten.png

Tijdens de eerste drie dagen van de paasvakantie zet het kooklab van VIVES Brugge Xaverianenstraat zijn deuren open voor jonge koks. Kinderen uit de derde graad, dus het vijfde en zesde leerjaar, kunnen deelnemen aan de driedaagse kookacademie waarin ze op een speelse manier kennis maken met gezonde voeding en duurzaam koken.

Studenten van voedings- en dieetkunde en lager onderwijs slaan de handen in elkaar om een afwisselend programma op te bouwen waarin koken centraal staat.  Dit project sluit aan bij een onderzoeksopdracht voeding- en dieetleer. Daarin onderzoeken studenten het effect op de bewustwording van gezonde voeding door kookworkshops, gekoppeld aan een onderzoeksopdracht onderwijs over de didactiek van kookeducatie. Dit proefproject wil bewust omgaan met voeding van jongsaf promoten. 

De kookacademie vindt plaats op 8, 9 en 10 april 2019 van 9u tot 17u (er is een uur voor- en na-opvang gepland voor wie dit wenst). De kostprijs bedraagt 45 euro voor de drie dagen en alle maaltijden zijn inbegrepen. Je hebt enkel een kookschortje nodig. 

Voor meer info: [email protected]

Share on