Studenten VIVES campus Torhout stoppen loopcorrida in nieuw jasje

Frank Devos
batirun.jpg

Studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie van de opleiding secundair onderwijs van VIVES campus Torhout hebben de VIVES-Rembertcorrida in een nieuw jasje gestopt. Dat wordt op vrijdag 28 april de Batirun Torhout, een gebouwenloop langs panden waar je anders nooit komt. In de marge is er ook heel wat animatie gepland.

Studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie moeten in het derde jaar voor de stage bewegingsrecreatie een evenement uitwerken. Er werd gevraagd om de corrida, na 28 edities, in een nieuw jasje te stoppen. Na wat brainstormen kwamen ze uit bij de Batirun Torhout. De studenten werkten het concept uit en wisselden ideeën uit met de bestaande vzw van de corrida.

De Batirun is een gebouwenloop door verschillende gebouwen in Torhout. Je komt op plaatsen waar je anders nooit of zelden komt en al zeker niet al lopend. Er staan meer den 10 gebouwen op het programma. Enkele gebouwen die je zeker mag verwachten zijn het  nieuwe stadskantoor, de bibliotheek, Huize Tordale en CC De Brouckere. De loop is geschikt om samen met de familie, vrienden, fitte oma en opa’s te doen. In de gebouwen en op het parcours zal er animatie en muziek aanwezig zijn. Het wordt een recreatief loopfeest en een echte aanrader voor de rasechte Torhoutenaar en streekgenoten.

Het loopevenement vindt plaats op vrijdag 28 april en start om 19u. Aanmelden gebeurt in de zaal De Mast. De gebouwenloop start in de Bruggestraat ter hoogte van het zwembad. Er werd, op basis van eerdere ervaringen, geopteerd voor één grote ronde van ongeveer 6 km. Bij aankomst heb je recht op een goodie bag, af te halen in De Mast. De goodie bag bevat een T-shirt van de eerste editie van de Batirun voor de eerste 300 inschrijvingen. In de Mast kan nog even nagepraat worden met een drankje en wat muziek op de achtergrond.

Inschrijven zal online gebeuren: www.batiruntorhout.be.  Bij het inschrijven kan je kiezen in welke wave je wil starten. Er is keuze uit 3 waves, de eerste start om 19u en dan start de volgende wave om de 5 minuten. Opgepast: er is een maximum aantal deelnemers vooropgesteld, snel inschrijven is dus de boodschap.

Wie als goed voornemen voor het nieuwe jaar aan de conditie wou werken is dit een uitstekend evenement om je conditie eens te testen!

Share on