Studenten van het graduaat winkelmanagement in VIVES Kortrijk openen pop-upstore Maison Durable in Ring Shopping Kortrijk Noord

Frank Devos
maisdur.jpg

Zestien studenten uit de graduaatsopleiding winkelmanagement van VIVES Kortrijk openen op 6 maart 2020 hun eigen pop-upstore Maison Durable. In het pand in het Ring Shopping Kortrijk Noord gebruiken de studenten duurzaamheid als leidraad in hun concept. Tijdens deze leerrijke ervaring nemen ze alles zelf in handen. Ze zijn verantwoordelijk voor hun aankoop- en verkoopbeleid, de promotie, de financiële opvolging en de inrichting van de winkel.

Na de inspanningen van de voorbije maanden kunnen de studenten winkelmanagement met trots de deuren van hun winkel openen. Klanten kunnen de producten leren kennen in een rustige en gezellige sfeer waarbij ze heel wat tips krijgen over duurzamer leven. De studenten organiseren ook verschillende evenementen en acties die de moeite waard zijn om te ontdekken. 

Met dit concept willen de studenten de klanten inspireren om een duurzamere levensstijl aan te nemen. Ze vertrekken hierbij vanuit de gedachte “ook kleine stapjes maken een groot verschil”. Bij Maison Durable vind je producten voor in de badkamer, keuken en woonkamer waarbij veel aandacht uitgaat naar lokale leveranciers. Daarnaast zullen de studenten plastic zoveel mogelijk vermijden. 

Share on