Studenten lager onderwijs van VIVES Brugge Xaverianenstraat winnen Whizzkidswedstrijd

Frank Devos
whizzkids.png

Een team van studenten lager onderwijs uit VIVES Brugge Xaverianenstraat won afgelopen vrijdag in Brussel de Whizzkidswedstrijd voor studenten van de lerarenopleiding. Deze competitie ontstond uit de Whizzkidswedstrijd voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar. Daarin nemen honderden Vlaamse klassen het tegen elkaar op in een wedstrijd die hun digitale informatievaardigheden op de proef stelt en aanscherpt.

De vijftien hoogst scorende teams van hogeschoolstudenten uit heel Vlaanderen mochten meedingen in de finale op vrijdag 14 februari 2020 in het digitale atelier van Google. Hiervoor wisten verschillende ploegen van tweedejaarsstudenten van de educatieve bachelor lager onderwijs van VIVES Brugge Xaverianenstraat zich te kwalificeren.

Het team van Kylian Almey, Wim Cools en Lukas Verlinde van VIVES Brugge Xaverianenstraat bleek te sterk voor alle andere ploegen en kaapte de hoofdprijs weg. Ze gingen naar huis met een VR-bril, een Google Home-toestel en een goodiebag vol andere prijzen. Ook andere ereplaatsen gingen naar ploegen van VIVES. Het team van Britt Demeulemeester, Erin Peere en Chloë Vangaever werd derde, het team van Fien Vancoillie, Lisa Patteeuw en Chanel Bonte vierde.

Share on