Studenten immobiliën en verzekeringen VIVES Kortrijk aan de slag met gloednieuw cloudplatform voor vastgoedsector

Frank Devos
prompto2.jpg

De studenten immobiliën- en verzekeringen van VIVES Kortrijk werken voortaan met een gloednieuw platform voor de integratie van virtuele realiteit en 3D in de vastgoedsector. Het cloudplatform Prompto van de start-up Around Media, oorspronkelijk opgestart in Kortrijk maar intussen verhuisd naar Gent, brengt ontwerpers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen samen op één platform. Het systeem laat ook toe om klanten in virtual reality te tonen hoe hun toekomstige woning eruit zal zien.

De lichtinval aanpassen, spelen met kleuren, meubels verschuiven… Prompto maakt het mogelijk om ruimtes volledig naar eigen wens in te richten en er met klanten in rond te wandelen. Net als in een game, maar dan op een fotorealistische manier. Het unieke aan Prompto is dat designers (interieurarchitecten, 3D-artiesten …), bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen op hetzelfde platform werken. Ze kunnen interieurs opslaan, bewerken en delen in de cloud.

Johan Baert, opleidingshoofd bij VIVES: “Voor onze studenten is de samenwerking met Around Media een stimulans en inspirerend om de eerste stappen te zetten in de digitale vastgoedwereld. Around Media is met Wannes Vanspranghe zeer geëngageerd tegenover het onderwijs. Wij leiden onze studenten op om in een commerciële omgeving te kunnen starten. In die wereld wordt meer en meer een combinatie gemaakt van digitale mogelijkheden, naast de menselijke contacten.”

Wannes Vanspranghe, CEO van Around Media. "Designers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen kunnen niet alleen veel efficiënter communiceren, ze kunnen elkaars ontwerpen ook versterken. Bouwpromotoren spenderen tot tien keer minder tijd aan klantenbegeleiding. En hun klanten krijgen dankzij Prompto een veel realistischer beeld van hun toekomstige woning. Ze kunnen veel vroeger in het ontwerpproces hun eigen stempel drukken."

Immomobiliën- en verzekeringen van VIVES Kortrijk is de eerste vastgoedopleiding van Vlaanderen die zijn studenten leert werken met een gelijkaardig 3D-visualisatieplatform. "De wereld van immobiliën wordt steeds digitaler, en bij VIVES willen we onze studenten dan ook niet alleen voorbereiden op hoe hun beroep er morgen en overmorgen uit ziet, maar ook hoe het de komende jaren steeds sneller gaat veranderen."

Share on