Studenten cultuurmanagement VIVES organiseren evenement Stördt voor Cultuurcentrum Brugge

Frank Devos
amaze.png

Studenten cultuurmanagement van VIVES Brugge Xaverianenstraat kregen dit jaar carte blanche van Cultuurcentrum Brugge en de jongerenwerking binnen Cultuurcentrum Brugge, aMAZe, om zelf aan de slag te gaan. De Magdalenazaal in Brugge wordt op 30 april 2018 the place to be. Het resultaat is Stördt, een culturele avond waar zowel muziek en beeldende kunst als dans hun weg vinden.

Dat het een avond wordt waar er een hoek van af is, staat nu al in de sterren geschreven. Krankzinnig of geschift, we laten je vrij om er je eigen invulling aan te geven. Maar gestoord wordt het zeker, althans als we de studenten kunnen geloven.

De muziekartiesten zijn al even gek als de studenten zelf. Niemand minder dan het Gentse noise-rocktrio Kapitan Korsakov komt langs met hun knallende drums en scheurende gitaarriffs. ‘In the shade of the sun’, ‘Cancer’ en ‘Caramelle’ staan ondertussen al in het collectief geheugen gegrift. De affiche wordt aangevuld met SHHT. Dat ze speciaal zijn, is slechts een understatement. Eerder dit jaar scoorden ze een hit met ‘Life’. Aan lokaal talent geen gebrek, de Brugse Ventilateur zorgt voor een instrumentale mix met elementen uit rock, jazz en fusion.

Aangezien er deze avond overal wel een hoekje af is, is het onmogelijk om onze getalenteerde side acts te verstoppen in een hoekje. Gun je ogen spektakel met live visuals van Sander Van Belleghem of geniet van stomende paaldans dankzij The Polecats.

In een cultureel evenement, kunnen we de beeldende kunst niet uit het oog verliezen. Hou dus even halt bij onze geschifte expo met diverse werken van Daniil Lavrovski, Davy Denduyver en Timothy Verlinde. Wie nog energie over heeft, kan nog een laatste dans wagen op de beats van IT.TAKES.TWO en Surface Noise.

Share on