Studenten autotechnologie en automotive management VIVES Kortrijk nemen deel aan Shell-Eco-marathon in Londen

Frank Devos
ecochallenge.png

Het Eco-team van VIVES Kortrijk neemt op 2 juli 2019 deel aan de Shell-Eco-marathon in Londen. Dat Eco-team bestaat uit vier laatstejaarsstudenten: twee van autotechnologie en twee van automotive management. Intussen hebben ze hun wagen afgewerkt en die presenteren de studenten op vrijdag 28 juni 2019 in het autotechnologisch centrum van VIVES.

Het project kadert in de bachelorproef van de studenten. De Eco-marathon is een jaarlijkse competitie, die gesponsord wordt door Shell. De wedstrijd gaat niet om de snelheid maar om de efficiëntie van de voertuigen. Het is de bedoeling om een zo laag mogelijk verbruik per kilometer te genereren.

“Onze uitdaging dit jaar was het optimaliseren van de huidige wagen. Tijdens de wedstrijd vorig jaar bleken nog verschillende kinderziektes aanwezig bij de elektrische motor en het elektronisch besturingspaneel.”, aldus de studenten. “Dit allemaal in functie van onze deelname aan de marathon in juli, waar we voor de volle 200 % gaan voor een prachtige prestatie. VIVES neemt al 8 jaar deel aan deze wedstrijd en ieder jaar worden we beter en beter.”

Share on