Project Turbo 2.0 dat studenten aan wil sporen tot ondernemerschap voorgesteld in Brugge

Frank Devos
turbo20.png

Turbo, het platform dat zich sinds zijn ontstaan in 2016 focust op het stimuleren van ondernemingszin bij jongeren in Brugge, krijgt verdere ondersteuning om de komende twee jaar zijn werking verder te laten groeien. Dat maakte burgemeester Dirk De Fauw van Brugge vandaag officieel bekend.

Door te focussen op enerzijds het inspireren van jongeren en anderzijds ondernemerschap als optie in de kijker zetten, wil Turbo ondernemingszin aanwakkeren. Zo creëert Turbo ruimte om hun idee of droom te realiseren en is Turbo de voorbije twee jaar geëvolueerd tot het aanspreekpunt in Brugge voor jongeren met interesse in ondernemen.  

Turbo is een platform waar je je kunt informeren en waar je begeleid kunt worden in het uitwerken van frisse ideeën tot mogelijke start-ups. Je kunt hier onder meer terehct voor workshops, netwerkavonden en inspiratiesessies maar ook voor advies staan ze hier altijd klaar voor de jonge ondernemers.

Door verder te bouwen aan een duurzaam ecosysteem blijft Turbo een trekkersrol op zich nemen om de sociaal-economische ontwikkeling van de stad een boost te geven en om van Brugge een aantrekkelijke en levendige plek te maken voor ondernemende jongeren.

Stad Brugge zet door deze subsidieverlenging de samenwerking met partners VIVES, Howest, Het Entrepot en De Republiek verder, en verwelkomt ook twee nieuwe partners in het project: KU Leuven Campus Brugge en Ondernemerscentrum Brugge. Dit in nauwe samenwerking met Voka, die met hun expertise inzake jonge ondernemers het project ondersteund, alsook met de vele andere organisaties uit de regio die actief zijn en betrokken worden binnen het ecosysteem. 

In het kader van de Europese doelstelling om ondernemerschap te bevorderen in studentensteden wordt er opnieuw steun voorzien vanuit Europa om de succesvolle werking van de ecosystemen in de centrumsteden verder te zetten.

Het totale budget van het project is 587.497,07 euro voor de periode 2018-2020 en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (40%) alsook met cofinanciering van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen  (Hermes – 30%) en de Provincie West-Vlaanderen (3,3%). De resterende 26,7% wordt samengebracht door de diverse partners.

Share on