Oud-studenten verpleegkunde van VIVES Brugge Xaverianenstraat komen na vijftig jaar terug samen

Frank Devos
verpleegkunde44.png

Op dinsdag 21 mei 2019 komen 35 oud-studenten verpleegkunde na 50 jaar terug samen voor een reünie. In 1969 studeerde de groep verpleegkundigen af aan het toenmalige Sint-Jansinstituut voor Verpleegkunde, de huidige Hogeschool VIVES. Om dit te vieren zijn de alumni uitgenodigd op de campus voor een rondleiding en lunch.

Op vraag van de oud-studenten zal de reünie starten met een woordje uitleg van studiegebieddirecteur Nancy Boucquez over de opleiding verpleegkunde anno 2019. Er is immers heel wat veranderd aan de opleiding in de voorbije vijftig jaar. De taken van een verpleegkundige zijn complexer geworden en de opleiding moet zich hierdoor constant aanpassen aan de nieuwe evoluties.

Zo was bijvoorbeeld het simulatieonderwijs nog onbekend in de jaren 60. Nu worden hoogtechnologische poppen en simulanten gebruikt om de studenten verpleegkunde voor te bereiden op hun stages en om hun competenties te verbeteren in een veilige omgeving, met optimale begeleiding van hun docenten. 

Bovendien bestaat er nu een nauwere band met het werkveld. Zo worden de studenten in het nieuwe Zorglab voorbereid om interprofessioneel samen te werken en de zorgvrager maximaal te betrekken in zijn of haar eigen zorg. De oud-studenten zullen deze moderne faciliteiten uitgebreid kunnen bewonderen tijdens de rondleiding doorheen de campus, met een bezoek aan het Zorglab, de bibliotheek, de praktijklokalen en de simulatielabs. De oud-studenten zijn alvast benieuwd naar alle grote verschillen tussen de opleiding vroeger en nu. 

Op vrijdag 18 oktober 2019 viert de opleiding verpleegkunde in Brugge ook het 100-jarig bestaan. Heel wat oud-studenten, oud-docenten en huidige partners in het onderwijs zullen deze bijzondere verjaardag vieren.

Share on