Opleidingen immobiliën, financiën en verzekeringen van VIVES Kortrijk vieren tiende verjaardag met event in het teken van virtual reality

Frank Devos
immovation.png

Op 22 maart 2018 vond IMMOvation plaats in ’t Forum van VIVES Kortrijk. De opleidingen immobiliën en verzekeringen en financie- en verzekeringswezen vierden met dit evenement hun tiende verjaardag.

IMMOvation legde de focus op de toekomst van de branche. Enkele betrokkenen stelden de nieuwste technieken in de sector voor. Voor de meer dan tweehonderd aanwezige oud-studenten was dit de uitgelezen kans om elkaar en de vroegere docenten nog eens te zien op de campus. Een grote collectie foto’s zorgde voor geanimeerde gesprekken.

Een uur lang schetste CEO van bedrijf Around Media Wannes Vanspranghe een beeld van de toekomst. De immosector kan vandaag zijn aanbod levendig voorstellen via een 360 gradentour op de website. 3D-beelden en een VR-bril helpen de klant binnenkijken in elk gebouw. VR of virtual reality zit in veel sectoren in de lift. Met een VR-bril op kom je in een andere realiteit die ook je zintuigen prikkelt. Gasten konden tijdens het event de VR-bril ook uitproberen. Zo namen ze virtueel een kijkje in verschillende woningen.

Wie in de werkelijke wereld wilde blijven, kreeg een rondleiding door The Cloud, de hypermoderne nieuwste vleugel van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde in Kortrijk.

Share on