Opleidingen biotechniek van VIVES Roeselare vullen knelpuntberoepen in

Frank Devos
roeselare.png

Op vrijdag 21 september 2018 om 19u vindt de promotiezitting plaats aan het studiegebied biotechniek van VIVES Roeselare. In totaal gaat het om 122 afgestudeerden in de bacheloropleidingen, waaronder ook via afstandsonderwijs, en 23 postgegradueerden. Zo goed als alle opleidingen leiden tot knelpuntberoepen. VIVES en 14 bedrijven geven een prijs aan de meest verdienstelijke studenten.

Wat de bacheloropleidingen betreft gaat het om de afstudeerrichtingen agro-industrie (20), biotechnologie (21), dierenzorg (41, waarvan 5 via afstandsonderwijs), groenmanagement (9, waarvan 3 via afstandsonderwijs), landbouw (21) en voedingstechnologie (10). Daarnaast volgden er 23 studenten met succes het postgraduaat in equicoaching.  

Zo goed als alle afgestudeerden kunnen meteen aan de slag. Dat is zeker het geval in de kleinere richtingen, met name groenmanagement en voedingstechnologie. Vooral in de voedingsbedrijven is er een grote nood aan gekwalificeerd personeel. De opleiding groenmanagement in afstandsonderwijs bestaat dit jaar trouwens tien jaar. De dagopleiding viert volgend jaar zijn 25-jarig bestaan.

Ook opvallend is dat zowel dierenzorg als groenmanagement op afstand worden aangeboden. Philip de Lescazes bvb. is zelfstandig boomverzorger en studeert af in groenmanagement. Ook Dries Vandewoude studeert af in die richting. Hij wordt tijdens de promotiezitting als student geïnterviewd, samen met een dagstudent. Beiden studeerden op afstand en zijn bereid de pers te woord te staan.

Share on