NutriFacts Award voor studente voedings- en dieetkunde van VIVES Brugge Xaverianenstraat

Frank Devos
drdieet.jpg

Jolien Jonckheere uit Brugge heeft tijdens het Voedings- en Gezondheidscongres de NutriFacts Award gewonnen. De oud-studente voedings- en dieetkunde aan VIVES Brugge Xaverianenstraat realiseerde de bachelorproef Onderzoek naar de samenwerking tussen huisartsen en diëtisten. Op basis van haar onderzoek kan zij enkele praktische aandachtspunten in de verf zetten die de samenwerking tussen huisartsen en diëtisten bevorderen.

Jolien ontving een cheque van 400 euro en heeft een jaar lang gratis toegang tot alle Nutrimedes-opleidingen. Daarnaast zal ze ook een artikel publiceren over haar afstudeerwerk in het tijdschrift NutriFacts. Ze publiceerde haar werk reeds in het tijdschrift van de beroepsvereniging. Het is duidelijk dat haar bachelorproef de aandacht van de gezondheidsprofessionals heeft getrokken. 

Jolien volgt intussen een Engelstalige Master Nutrition and Health aan de Wageningen University and Research (WUR), waar ze heeft gekozen voor de specialisatie Nutritional Physiology and Health Status. “Er kwam heel wat kijken bij mijn aanmelding, mijn toelating, het zoeken naar een kamer … maar toch heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Ik ben enorm dankbaar dat ik de kans krijg om in Wageningen, ‘the city of life science’, te mogen studeren aan deze topuniversiteit.”

“Het internationale karakter van de universtiteit met 25% internationale studenten uit 100 verschillende landen, de onbeperkte mogelijkheden binnen de opleiding, de prachtige campus met ongelooflijk veel faciliteiten en oog voor duurzaamheid, de persoonlijke begeleiding, de gezellige stad, de vele activiteiten … Eén voor één elementen die voor mij bevestigen dat Wageningen de juiste keuze was na bacheloropleiding voedings- en dieetkunde aan VIVES Brugge Xaverianenstraat."

Share on