Nieuw graduaat productiebeheer land- en tuinbouw aan VIVES Roeselare brengt studenten en bedrijven samen via speeddating

Frank Devos
landbouw54.png

Sinds dit academiejaar zijn de graduaten ingekanteld binnen de hogescholen. Er ontstonden ook een aantal nieuwe graduaten. Eén daarvan is het graduaat productiebeheer land- en tuinbouw aan VIVES Roeselare. Dat bleek met meer dan twintig inschrijvingen meteen een schot in de roos. Afgelopen woensdag kwamen een twintigtal West- en Oost-Vlaamse bedrijven, actief in land- en tuinbouw, samen op de campus voor een werkplekevent.

De nieuwe opleiding wil de studenten al vanaf dag één in hun opleiding gericht voorbereiden op de arbeidsmarkt, en meer specifiek voor functies met verantwoordelijkheid binnen een groot land- of tuinbouwbedrijf. Op dit moment is er een zeer grote vraag naar deze geschoolde medewerkers. 

De studenten gaan vanaf half november tot aan het einde van het academiejaar twee dagen per week aan de slag op hun werkplek. Aangezien dit werkplekleren dus meer dan een derde van de studietijd in beslag neemt, was het bij dit event heel belangrijk om de juiste link te vinden tussen student en bedrijf. Via een speeddate konden beide partijen zichzelf voorstellen aan elkaar in precies één kwartier, en dit in totaal een vijftal keer. 

Joachim Kerckhove, opleidingshoofd van het graduaat productiebeheer land- en tuinbouw: “Studenten waren heel blij te zien dat de bedrijven een hele namiddag tijd maakten om kennis te maken. Bedrijven vonden het verrassend om de sterke motivatie van die jonge mensen te voelen en zijn maar wat bereid om hen mee op te leiden tot volwaardige productiebeheerders land- en tuinbouw. Op het einde werd nog wat nagepraat met een drankje. We kunnen terugkijken op een heel geslaagd eerste werkplekevent”.

Share on