Khalid Benhaddou, imam van Gents grootste moskee, te gast in VIVES Xaverianenstraat Brugge

Frank Devos
benhaddou.jpg

Khalid Benhaddou, imam van de grootste moskee van Gent, is op woensdag 3 oktober 2018 van 17 tot 19u te gast in VIVES Brugge Xaverianenstraat. Hij zal het er hebben over gedeeld burgerschap, diversiteit en interlevensbeschouwelijke dialoog. De lezing, een initiatief van het studiegebied onderwijs, staat open voor iedereen.

Khalid Benhaddou is nog maar 29 jaar en pleit voor een moderne islam die de westerse democratische regels verzoent met de Koran. Vorig jaar stond hij in de top-10 van invloedrijkste intellectuelen van De Morgen. Op zijn twaalfde kende hij de Koran al helemaal uit het hoofd en op zijn negentiende werd hij imam. Daarmee was hij meteen de jongste imam ooit in ons land en een fascinerende bruggenbouwer.

Onze samenleving kent een enorme diversiteit. Hoe gaan we hiermee om? Hoe organiseren we een volwaardige dialoog tussen diverse culturen? Wat zijn de gedeelde waarden waarop die dialoog gestoeld kan zijn? Wat zijn de verschillen en gelijkenissen tussen de verschillende levensbeschouwingen? Allemaal vragen waarop de imam zal ingaan.

Share on