Jaarlijkse studiereis van VIVES business-studenten naar China uitgesteld

Frank Devos
china.jpg

Ondanks de verstrekkende maatregelen die de Chinese overheid neemt om het coronavirus in te dijken, neemt het aantal besmettingen in China verder toe. De jaarlijkse Chinareis bij Hogeschool VIVES, studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde in Brugge en Kortrijk, kwam daarmee in het gedrang.

Na grondig overleg tussen de organisatoren van de reis en de ambassade in Beijing, de partneruniversiteiten en bedrijven waar bezoeken gepland waren, werd dan ook beslist de reis uit te stellen. VIVES biedt de studenten de kans om deze reis volgend academiejaar, in hun afstudeerjaar te maken. 

Elk jaar trekt het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde met een 100-tal tweedejaars uit Brugge en Kortrijk op studiereis naar het boeiende China. Er zijn telkens contacten met partneruniversiteiten in Ningbo en Hangzhou, diverse bezoeken bij Vlaamse en internationale bedrijven, seminaries met o.a. de ambassadeur, consul-generaal en expats werkzaam in Suzhou, Shanghai en Beijing. Gezien de vertrekdatum voor deze reis, 13 maart, dichterbij kwam, zouden de studenten eerstdaags hun visum aanvragen en stond er volgende week een infoavond gepland met ouders en studenten.

Nu werd de verdere voorbereiding echter on hold geplaatst. Door de blijvende onzekerheid wat betreft de veiligheid en gezondheid van de studenten, werd beslist om de vliegtuigtickets te annuleren. Door de goede contacten met reisbureau Alkreizen in Alken en alle andere partijen betrokken bij de organisatie van de reis, zowel in België als China, slaagde VIVES er bovendien in kosteloos te annuleren.

Share on