Infoavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs in VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat

Frank Devos
cube.jpg

Op dinsdagavond 23 april 2019 organiseert Hogeschool VIVES op de campussen VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat een informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een graduaat, bachelor en master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? En vooral: wat kost het? Op al deze en andere vragen krijg je als ouder een antwoord.

VIVES is de grootste hogeschool van West-Vlaanderen en zelfs een van de grootste van heel het land. Maar dat wil niet zeggen dat deze infoavond louter bedoeld is voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten. Integendeel, op onze infoavond brengen onderwijsexperts van VIVES op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan VIVES. Ook dan ben je van harte welkom.

Op de infoavond voor ouders is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES. Daarvoor ontvangen we je graag op onze infomomentenvan zaterdag 29 juni (10-17u) en vrijdag 30 augustus (16-21u). Wel vertellen we je alles over studeren in het hoger onderwijs, en wat voor veranderingen dit voor ouders met zich brengt. En wie dat wil, kan achteraf ook bij ons inschrijven. De studieavond is bedoeld voor ouders, maar uiteraard zijn ook toekomstige studenten van harte welkom.

Share on