Docenten VIVES worden klaargestoomd voor de technologieën van de toekomst

Frank Devos
bruggestationaula.png

In VIVES Brugge Xaverianenstraat worden vandaag 560 docenten een volledige dag ondergedompeld in de technologieën van de toekomst. Automatisering, digitale platforms, kunstmatige intelligentie (A.I) en andere innovaties zullen de toekomst van het werk beïnvloeden.

Als we studenten willen voorbereiden op deze toekomst moeten docenten in VIVES klaar zijn voor deze fundamentele veranderingen. Daartoe vindt vandaag een onderwijsdag plaats in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Futurist Christian Kromme start de dag met een keynote over de digitaal veranderende wereld en de impact op werk en leren in de toekomst. Daarna volgen talloze voorbeelden en inspirerende sessies over onder andere blockchain, cybercriminaliteit, drones … en gaan docenten concreet aan de slag tijdens de praktische workshops en speeddates. 

Er is ook doorlopend een pop-up-classroom waar docenten kunnen experimenteren met de nieuwste technologieën die het leren in de klas op zijn kop kunnen zetten en een nieuwe dimensie kunnen geven. VIVES stoomt zijn docenten dus klaar voor het onderwijs van de toekomst, klaar om onze bachelors van de toekomst op te leiden.

Share on