Docent VIVES Brugge Xaverianenstraat schrijft boek over klimaatverandering

Frank Devos
tien.png

Pieter Boussemaere uit Loppem, docent in het studiegebied onderwijs aan VIVES Brugge Xaverianenstraat, heeft een nieuw boek uit. ‘Tien klimaatacties die werken’ is een handig, praktisch boek voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen voor de klimaatverandering.

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-mijn-bedshow, een wereldprobleem waarop je zelf weinig vat hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al van alles. Alleen, helpt het ook echt? Over de klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen als: is kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat?

In dit boek vertrekt Pieter Boussemaere van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien oplossingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en effectief werken. Waarmee kun jij het verschil maken? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder weggezet te worden als ‘groene’?

Pieter Boussemaere is docent geschiedenis en klimaat aan VIVES Brugge Xaverianenstraat en is al jaren een veelgevraagd spreker. Eerder publiceerde hij bij het Davidsfonds ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem’ (2015) en ‘De langste reis. Op zoek naar het ontstaan van de mens.’ (2012). Zijn nieuw werk is geïllustreerd met cartoons van Lectrr​. 

Share on