Docent marketing VIVES campus Kortrijk maakt tweede beste HR-campagne van België

Frank Devos
wouter.png

“Ik toon graag voorbeelden van marketingcampagnes in mijn les”, zegt Wouter De Schepper, docent marketing aan VIVES campus Kortrijk. “Vorige week toonde ik een speciale campagne in mijn les. Niet alleen was het er een die ik zelf bedacht had. De avond ervoor was die campagne nog maar pas bekroond als de tweede beste employer branding campagne van België.” 

Op 19 april 2018 reikte Trends en Kanaal Z de Belgian HR Awards uit. Naast de HR Manager van het jaar waren er ook prijzen voor de beste interne en externe HR-communicatiecampagnes.

Reclamemaker voor de klas

De runner-up in de categorie externe communicatie werd een employer branding campagne bedacht door VIVES-docent Wouter De Schepper. Als freelance copywriter werkt hij geregeld samen met communicatiebureau The Oval Office. Deze keer werkte hij voor hun klant OCMW Gent een warme campagne uit om 150 nieuwe zorgverleners aan te werven voor de woon-zorgcentra.

Wat maakt deze campagne zo speciaal? Wouter legt het zelf uit: “Ik bedacht een campagne waarin echte bewoners van de woon-zorgcentra letterlijk vertellen waarom zo blij zijn dat jij voor hen komt werken. Dat zorgt voor vier menselijke verhalen waarin telkens duidelijk wordt dat je als medewerker in deze centra meer tijd hebt voor de bewoner. Zo maak je de bewoners gelukkiger. Een schril contrast met de snel-snel-cultuur die de norm is in veel andere centra.”

Practice what you preach

Wouter is niet de enige docent die tegelijk met één of twee voeten in de praktijk staat. Ook zonder awards zijn er veel docenten die als hoofd- of bijberoep in de praktijk staan. “Dat werkt positief in twee richtingen.” legt Wouter uit. “Als docent is het mijn job om de vinger aan de pols te houden. En daar profiteren mijn klanten van. Tegelijk zorgt mijn freelancewerk dat ik ‘practice what I preach’. Mijn lessen worden er relevanter door. Al was het maar dat ik heel goed besef hoe hoog de lat ligt in de praktijk.”

VIVES heeft heel wat gastdocenten die naast hun praktijk ook lesgeven in VIVES-opleidingen. Of docenten die naast hun taak als docent in bijberoep in de praktijk staan. Ook andere docenten komen via praktijkprojecten met studenten continu in aanraking met het werkveld. Deze plaats als runner-up bij de Belgian HR Awards is een mooi bewijs van de hoge graad van praktijkgerichtheid.

Share on