Borstvoedende mama’s krijgen ruimte in VIVES Brugge Xaverianenstraat

Frank Devos
bv.png

De werkgroep Babyvoeding van de VBOV, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, heeft VIVES Brugge Xaverianenstraat in de bloemetjes gezet. Aanleiding is dat die als werkgever het geven van borstvoeding stimuleert.

Daartoe werd er onlangs een speciale ruimte ingericht voor borstvoedende mama’s met een zetel met kussens om de baby in comfortabele omstandigheden te kunnen voeden en te kolven. Daarnaast is er een koelkast aanwezig om melk te bewaren, een sterilisator zodat je materiaal kan steriliseren tegen de volgende sessie, afwasmateriaal, handgel en een ruimte om alles weg te bergen. En uiteraard een bordje aan de deur waarop je kan aanduiden dat je ‘bezet’ bent. 

De VBOV feliciteerde de collega’s van VIVES: lector Rosalie Devriese om te blijven borstvoeding geven terwijl ze alweer aan de slag was, Hanne Vancaillie omdat ze het hiaat heeft aangekaart waardoor er een ruimte is omgebouwd, en Karen Vandemeulebroucke die het mede mogelijk heeft gemaakt dat borstvoeding kan op de hogeschool.

Share on