Beleef bijna tachtig wetenschappelijke projecten bij VIVES op de Dag van de Wetenschap 2019

Frank Devos
dvdw.png

Op zondag 24 november neemt Hogeschool VIVES van 14 tot 17u deel aan de Dag van de Wetenschap in de campussen VIVES Brugge Xaverianenstraat, VIVES Kortrijk en VIVES Roeselare.

Op de Dag van de Wetenschap kom je op plaatsen waar je anders niet binnen mag. Je ontdekt er uitvindingen en luistert er naar docenten, studenten en onderzoekers. Hun demonstraties zetten je wereld helemaal op zijn kop. Of je kunt zelf de handen uit de mouwen steken in boeiende workshops. In totaal gaat het om 76 projecten.

Je bent van harte welkom voor tal van leuke wetenschappelijke projecten, demonstraties en workshops voor jong en oud. Je hoeft je niet in te schrijven of te reserveren. Iedereen is van harte welkom op ons wetenschapsfeest én je wordt getrakteerd op oliebollen!

In campus Kortrijk kan je al vanaf 10u30 terecht voor de First Lego League. Dat is de grootste activiteit met een 300-tal leerlingen basis- en secundair onderwijs en een 50-tal leerkrachten. De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd voor kinderen van 10-14 jaar (die reeds ingeschreven zijn). Met de LEGO Mindstorms Ev3 robot moeten ze een aantal opdrachten uitvoeren. Kom zien en supporteren voor deze spannende wedstrijd.

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid.

Share on