Batirun leidt lopers door Torhoutse gebouwen

Frank Devos
batirun.jpg

Vorig jaar werd er gevraagd om de Torhoutse corrida in een nieuw jasje te stoppen omdat het deelnemersaantal de laatste jaren steeds daalde. Enkele studenten uit het derde jaar lichamelijke opvoeding van Hogeschool VIVES campus Torhout staken toen hun schouders onder het project. Zo werd de eerste Batirun Torhout georganiseerd. Samen met de bestaande vzw van de Corrida werkten ze hun ideeën uit. Na de geslaagde eerste editie beslisten de inmiddels ex-studenten om ook voor de tweede editie samen te werken met de leden van de Corrida vzw. Die vindt plaats op vrijdag 27 april 2018.

De Batirun is een gebouwenloop door verschillende gebouwen in Torhout. Je komt op plaatsen waar je anders nooit of zelden komt en al zeker niet al lopend. Er staan meer dan 15 gebouwen op het programma. Enkele gebouwen die je zeker mag verwachten zijn het stadskantoor, de bibliotheek, Huize Tordale, Fietsen Ampe, Oud hospitaal Ten Walle en het Ravenhofpark. Het is geschikt om samen met de familie, vrienden en fitte oma’s en opa’s te doen. Er wordt flink ingezet op animatie op het parcours en in de gebouwen. Het wordt een recreatief loopfeest en een echte aanrader voor de rasechte Torhoutenaar en zijn streekgenoten.

Praktisch

Het loopevenement vindt plaats op vrijdag 27 april 2018 en start om 19u. Aanmelden gebeurt in zaal de Mast. De gebouwenloop start eveneens voor de Mast. Uit ervaring hebben we besloten om te kiezen voor één grote ronde van ongeveer 6 km. Bij aankomst hebben volwassenen recht op een goodiebag, kinderen krijgen een medaille. In de goodiebag zal zeker een T-shirt van de eerste editie van de Batirun zitten voor de eerste 300 aanmeldingen.

In de Mast kan nog even nagepraat worden met een drankje, een lekkere hap en wat muziek op de achtergrond. Vergeet niet om deel te nemen aan de tombola. We verloten o.a. een fiets t.w.v. € 400, een LCD-televisie t.w.v. € 350, een Torhout-bon t.w.v. € 150 ...

Aanmeldingen gebeuren via www.batiruntorhout.be. Kinderen onder de 13 jaar betalen 6 euro, volwassenen 11 euro. Er kan ook de dag zelf aangemeld worden, dan betaal je 14 euro. Opgepast: er is een maximum aantal deelnemers vooropgesteld, snel aanmelden is dus de boodschap. Bij het aanmelden moet een wave worden gekozen. Er is keuze uit 3 waves, de eerste start om 19u en dan start de volgende wave om de 5 minuten.

Voor de tweede editie werkt Batirun Torhout samen met Kiekafobee, een goed doel uit Lichtervelde. Deze organisatie zamelt geld in door hun handen uit de mouwen te steken op verschillende evenementen en met dat geld worden onder andere reizen georganiseerd voor kinderen met kanker.

Share on