Bachelor toegepaste informatica in VIVES Kortrijk viert feestelijk zijn vijftigjarige bestaan

Frank Devos
50jaarTI.png

De bacheloropleiding toegepaste informatica in VIVES Kortrijk bestaat dit academiejaar precies vijftig jaar. Om dit jubileum te vieren nodigt de hogeschool de oud- en laatstejaarsstudenten uit op donderdagavond 12 maart 2020 voor een bijzonder jubileumevent.

Enkele studenten eventmanagement staken een avond in elkaar op basis van een heel bijzonder concept waarbij de gasten zowel in de werkelijke als in een illusiewereld vertoeven. Gastspreker Steven Latré zorgt inhoudelijk voor een extra met zijn bijdrage over artificiële intelligentie.

Om 18 uur openen de studenten de deuren naar een illusiewereld geïnspireerd op de film The Matrix. Zoals in de film krijgt iedereen aan de ingang de keuze: wie wil ontsnappen naar de ‘echte wereld van de toekomst’ en wie kiest voor de zekerheid en keert onwetend terug? “We kozen voor dit thema om te tonen hoe trendy en toekomstgericht de opleiding IT wel is. Je moet er creatief kunnen denken en risico’s durven nemen”, vertelt Elise Verhaeghe, een organiserende studente.

Artificiële intelligentie

Om 19 uur neemt gastspreker Steven Latré het woord over de toekomst van artificiële intelligentie. Hij is professor aan de Universiteit van Antwerpen en sleepte recent de eerste Aha!-award binnen. “We zijn fier om Steven Latré als spreker te ontvangen. De Aha!-award is immers een prijs voor innoverende onderzoekers”, vertelt Arne Vandenbussche, opleidingshoofd en docent aan de opleiding toegepaste informatica.

Illusierijke receptie en animatie

Ma Kwizien verzorgt na de gastspreker een tiental bits & bytes voor alle bezoekers. Ondertussen krijgt iedereen de tijd om herinneringen op te zoeken in hun harddisk. De Belgische Improvisatie Liga, kortweg BIL zorgt intussen voor animatie aangepast aan het illusierijke concept.

Om de rode en blauwe lijn van de film door te trekken, nodigen de organisatoren de gasten uit om ‘all black’ te komen. “Onze fotograaf zorgt voor nieuwe herinneringen en elke gast nodigen we ook uit in onze photobooth, die uiteraard ook past in ons concept," vertelt studente Anaëlle Turpin.

Share on