Op deze pagina vind je de antwoorden op enkele vragen die ons het vaakst worden gesteld. We helpen je graag om je weg te vinden bij VIVES. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet terugvindt, neem dan gerust rechtstreeks contact met ons op. We leren je graag kennen!

Studeren aan VIVES

Ik wil meer informatie over een bepaalde opleiding? Aan wie kan ik mijn vraag stellen?

Op onze website vind je een overzicht van al onze opleidingen. In de rechterkolom (op een pc of laptop) of onderaan (op een mobiel toestel) vind je bij elke opleiding de verantwoordelijke contactpersoon. Zij of hij helpt je graag verder!

Wanneer is jullie volgende infomoment? Wanneer kan ik VIVES bezoeken?

Alle informatie over onze verschillende infomomenten vind je hier. Maar tijdens onze reguliere openingsuren is er altijd wel iemand die je kan ontvangen en helpen met je vragen, ook over je studie. Kom gerust eens langs!

Inschrijven, studietoelagen en faciliteiten

Waar en wanneer kan ik inschrijven?

Alle informatie over waar en wanneer je kunt inschrijven voor een bachelor- of graduaatsopleiding vind op de openingstijdenpagina van de dienst studentenzaken. Een voorinschrijving kun je doen via deze website, maar om je definitief in te schrijven, moet je altijd even langskomen op de campus van jouw opleiding. Studenten in afstandsonderwijs kunnen hier inschrijven. De volledige inschrijving voor studeren op afstand kun je online doen.

Waar vind ik informatie over studietoelagen? Kom ik in aanmerking voor een studietoelage?

Een studietoelage aanvragen doe je via het digitale loket van www.studietoelagen.be. Alle informatie over het recht op een studietoelage kan je vinden op www.centenvoorstudenten.be

Hulp nodig? We helpen je graag! Stuur gerust een mail naar [email protected] (studenten van campus Kortrijk, Roeselare en Torhout) of [email protected] (studenten van Brugge en Oostende).

Ik heb een vraag over mijn studies (studiebegeleiding, erkenning van diploma's, vorige diploma's, studeren op latere leeftijd, etc.). Wie kan me helpen?

Carla van Oost ([email protected]) helpt je graag verder!

Studeren op afstand

Hebben jullie ook afstandsonderwijs?

Zeker. Heel wat van onze opleidingen kan je ook volgen los van tijd en ruimte. Dat wil zeggen dat je een echt, officieel erkend bachelordiploma kan halen, zonder dat je daarvoor naar een van onze campussen hoeft te komen. Alle informatie over leren op afstand vind je op onze website www.vivesopafstand.be. Heb je vragen, dan kun je daarvoor terecht bij Leen Thys ([email protected]).

Vragen voor huidige studenten

Ik heb een vraag over de betaling van mijn inschrijvingsgeld of hogeschoolfacturen.

Alle informatie rond inschrijvingsgeld vind je op deze pagina. Studeer je aan onze campussen in Kortrijk, Roeselare of Torhout, stuur je vraag dan naar [email protected]. Studeer je in Brugge of Oostende, dan stuur je je mailtje best naar [email protected].

Wat staat er deze week op het menu in de studentenrestaurants?

Op onze website vind je momenteel de weekmenu's van het studentenrestaurant in Kortrijk en van het studentenrestaurant in Brugge Xaverianentstraat. In de toekomst zul je ook het aanbod van de andere horecavoorzieningen op deze campussen en de andere campussen van VIVES op deze site kunnen raadplegen.

Vragen voor externen

Kan ik op jullie campussen een vergaderzaal, receptieruimte, aula, etc. huren voor mijn eigen evenement?

Zeker! We helpen je graag. Vindt je evenement plaats in Roeselare, neem dan contact op met Dimitri Verbanck ([email protected]). Voor aanvragen in Torhout kan je contact opnemen met Els Ameloot ([email protected]). Zoek je meer informatie over onze vestigingen in Brugge Xaverianenstraat of Oostende, dan helpt Karen Vandemeulebroucke je graag ([email protected]). Voor Kortrijk is de hoofdcoördinator facilities Krist Deseyne ([email protected]).

Let wel: omwille van de coronamaatregelen is het momenteel voor externen niet mogelijk om gebruik te maken van de ruimtes van VIVES. Bedankt voor je begrip.

Ik heb een vacature voor jullie studenten. Kunnen jullie deze vacature delen?

Vacatures zijn erg belangrijk voor onze studenten, ook voor vakantiejobs en bijbaantjes. VIVES heeft een eigen vacaturekanaal waarmee je snel en gemakkelijk alle studenten van VIVES kunt bereiken. Je vindt dit terug op www.youngpotentials.org. Je kunt je vacature gratis op deze website plaatsen en onze studenten worden dan automatisch op de hoogte gebracht. Ben je op zoek naar een specifiek studentenprofiel, dan kun je ook altijd een mailtje sturen naar de verantwoordelijke contactpersoon van de opleiding die de vacature vereist. Deze contactpersoon kan je vacature dan rechtstreeks sturen naar die studenten. Vacatures worden nooit verspreid via onze sociale mediakanalen (Facebook, Twitter, Instagram, etc.).

Kunnen jullie onze campagne ondersteunen door deze te verspreiden onder jullie studenten, via jullie website, Facebook, Twitter en andere kanalen?

Onze sociale mediakanalen worden uitsluitend gebruikt voor onze eigen boodschappen. We delen geen boodschappen van derden. Neem contact op met de directeur marketing en communicatie van VIVES om de mogelijkheden te bespreken.

Ik zoek het logo van VIVES in hoge resolutie voor drukwerk of op een website. Hebben jullie dit?

Tuurlijk. Je kunt de meest recente versies van ons officiële logo downloaden op onze logo-pagina.

Ik organiseer iets op een van jullie campussen. Hebben jullie een liggingsplan dat ik kan gebruiken voor mijn communicatie?

Ligginsplannen van onze zes campussen kun je downloaden vind je hier terug:

VIVES_liggingsplannen.zip

Ik ben journalist en wil graag een stuk schrijven rond VIVES. Wie kan me helpen?

Een actueel overzicht van onze persberichten vind je hier. Je kunt je op onze persberichten abonneren in een rss-lezer door de feed www.vives.be/rss/pers toe te voegen. Onze persverantwoordelijke is Frank Devos ([email protected]). Zijn telefoonnummer is +32 496 52 08 09. Hij kan er ook voor zorgen dat je onze persberichten voortaan via mail ontvangt.

Andere vragen

Ik heb nog een vraag, maar ik vind het antwoord niet.

We helpen je graag! Neem contact op met de dienst marketing en communicatie van VIVES. Ons adres is:

Larissa Deblauwe
directeur marketing en communicatie
Hogeschool VIVES | Algemene Diensten
Doorniksesteenweg 145 | 8500 Kortrijk
tel. + 32 56 26 41 60

Via e-mail: [email protected]