Sport

Studeren, dat doe je in de regel vooral roerloos op de stoel aan je bureau. Het gevaar bestaat dan dat een gezonde portie beweging nogal in het gedrang komt. De dienst Studentenvoorzieningen van VIVES zou dat niet graag zien gebeuren en heeft dan ook één en ander in petto om de VIVES-student goedkoop en plezierig aan sport te laten doen.

Zo hebben we wel heel fikse kortingen geregeld waarmee je erg voordelig kunt sporten - alle details vind je hier. Daarnaast organiseren we doorheen het jaar ook tal van sportieve activiteiten, van muurklimmen tot duikinitiaties. Haal onze sportbrochure af aan je Stuvo-onthaal of check onze online kalender www.stuvoloods.be en mis niks van ons aanbod!

Als VIVES-student maak je bovendien helemaal gratis gebruik van de sportieve faciliteiten op je campus! Het multifunctionele sportterrein aan het gebouw van STUVO ligt te wachten om duchtig onder de voet gelopen te worden. Bij het Stuvo-onthaal kun je bovendien – ook al helemaal gratis – allerlei sportmateriaal ontlenen.  Van voetballen tot frisbees, van petanqueballen tot tafeltennisbats… Je krijgt ze allemaal mee op vertoon van je studentenkaart en mits betaling van een kleine waarborg.

Studenteninitiatieven

Wil je zelf eens iets organiseren voor je medestudenten? Onder een aantal voorwaarden krijg je logistieke en financiële steun voor je initiatief. Op Stuvoloods.be lees je meer en kun je een aanvraag indienen.

Competities

De VIVES-sportteams staan in de startblokken om zich te laten gelden in de Vlaamse competitie voor hogescholen en universiteiten.  De truitjes liggen al klaar…nu hebben we nog  een aantal gemotiveerde spelers/speelsters nodig om van onze ploegen echte ‘dream teams’ te maken. Sluit je aan bij een VIVES-sportteam en op de kampioenschappen van Studentensport Vlaanderen kun je je meten met studenten van andere hogescholen of universiteiten. 

Topsportstatuut

Student én topsporter? Bij VIVES kun je topsport perfect combineren met je studies. Meer informatie over studeren met een topsportstatuut vind je hier.