• Campus Tielt Restaurant
  • Campus Tielt Werkruimte
  • CAMP_Tielt_4_0.jpg
  • campustieltoverview.png

Campus Tielt

Welkom op de Tieltse campus van Hogeschool VIVES. Leren is bewegen binnen een uitdagende omgeving. Het is je droom om kinderen uit het basisonderwijs te helpen in hun ontwikkeling? Je wil aan de slag als leerkracht in een klas? Of je zoekt je uitdaging in het ondersteunen van kinderen met een zorgbehoefte? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. VIVES campus Tielt is een echte onderwijscampus waar de opleiding tot bachelor in het kleuteronderwijs en bachelor in het lager onderwijs helemaal centraal staat. Je kan kiezen voor de leerroutes dagonderwijs, werkplekleren en afstandsonderwijs.

Tielt is ook een gezellige provinciestad met een centrum waar alles te vinden is wat de moderne student nodig heeft. In de Kortrijkstraat vind je zowel trendy designwinkels als de vertrouwde merken. Voor de kleine en de grote honger zit je in het centrum ook safe. Tielt heeft een uitgebreid aanbod van bistro's en restaurants voor culinaire hoogstandjes, maar je kunt er ook terecht voor de snelle hap. En onze campus, op een boogscheut van het centrum, biedt je alle nodige faciliteiten om het leren aangenaam te maken.

De bibliotheek is in september 2013 helemaal vernieuwd. De collectie is steeds up-do-date zodat je alle nieuwe materialen kunt gebruiken voor opdrachten en stages. Ook na je studies ben je nog altijd welkom om materialen te ontdekken. In de bistro vind je een uitgebreid aanbood broodjes en elke dag een warme snack. In de binnentuin is het aangenaam vertoeven op vrije momenten maar je zult er ongetwijfeld ook les krijgen. Op bepaalde plaatsen op de campus voorzien we werkruimtes die zijn uitgerust met een stopcontact. Je kan meteen je laptop opladen. Er is trouwens overal draadloos internet.

Leren doe je evenwel niet alleen binnen onze campusmuren. Regelmatig neem je deel aan projecten buiten de campus die je actief verschillende aspecten van het onderwijs laten ontdekken. VIVES campus Tielt heeft een lange onderwijstraditie die gekenmerkt wordt door een voortdurende innovatieve aanpak van de lerarenopleiding verankerd in een kwalitatieve basis. We houden de vinger aan de pols van wat er beweegt in de boeiende onderwijswereld. Zo leiden we je op tot degelijke en startbekwame leerkrachten die gewaardeerd worden in het werkveld. We bieden ook vervolgopleidingen aan zoals de opleiding banaba buitengewoon onderwijs, de opleiding erfgoed en onderwijspostgraduaat wetenschap en techniek voor het basisonderwijs en korte onderwijsnavormingsactiviteiten.

Kies je favoriete opleiding

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer