Muzisch spektakel: M/V/X - je bent wie je bent

onderwijs

Van 1 tot 31 maart 2017 loopt de jeugdboekenmaand in alle bibliotheken en scholen in Vlaanderen. De lerarenopleiding VIVES campus Tielt zet mee zijn schouders onder dit initiatief. Zeven studenten uit het studiegebied onderwijs hebben gekozen voor muzisch spektakel waarin het thema van de jeugdboekenmaand "M/V/X" wordt uitgewerkt.

60 kinderen uit het 6de leerjaar van de vrije basisschool 't Nieuwland uit Tielt worden mee in het project betrokken. M/V/X begint bij jongens en meisjes. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Dan dansen de lepels gezellig mee met de vorken en is het bestekbakje in de keukenla overbodig. Boeken inspireren tot liedjes maken, van lichtblauw naar fuchsia naar appelblauwzeegroen. Zelfs God wordt geraadpleegd, zou hij die hele schepping niet beter eens helemaal overdoen?

Het spektakel wordt op de planken gebracht op dinsdag 21 maart 2017 om 19.30u in het JOC in de Europahallen te Tielt. In de namiddag om 14.00u gaat de voorstelling in avant-première voor kinderen van de 3de graad van de basisscholen van Tielt. De praktische organisatie is in handen van de werkgroep JBM van de stad Tielt.

Deel dit via